• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    SoftBank: Η νέα επενδυτική κίνηση του κολοσσού, στον κλάδο υγείας

    • Bloomberg

    Masayoshi Son


    H SoftBank, θα συμμετέχει σε μία επένδυση ύψους 1,15 δισ. δολαρίων στην εταιρεία γενετικών δοκιμών Invitae Corp., προκειμένου να βοηθήσει στην επέκταση της χρήσης της πλατφόρμας της.

    Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί με την μορφή μετατρέψιμων χρεωστικών τίτλων, ανακοίνωσε η Invitae. Οι μετατρέψιμες μετοχές λήξης 2028, θα έχουν αρχική τιμή μετατροπής 43,18 δολάρια ανά μετοχή, ένα premium 20% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της εταιρείας – το μέσο όρο τιμών των τελευταίων πέντε ημερών- σύμφωνα με την εισηγμένη.

    Οι μετοχές της Invitae που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο έχουν τριπλασιαστεί τους τελευταίους 12 μήνες και έκλεισαν την Πέμπτη στα 39,19 δολάρια στις ΗΠΑ, αυξάνοντας την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 7,7 δισ. δολάρια.

    «Με την υποστήριξη των μακροπρόθεσμων μετόχων μας, δημιουργούμε την πλατφόρμα για να στηρίξουμε την χρήση της γενετικής στη γενική ιατρική και να έχουμε καλύτερη υγειονομική περίθαλψη για όλους», δήλωσε ο Sean George, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

    Ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, έχει επεκτείνει τις επενδύσεις του σε εταιρείες που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο κατά τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com, Facebook και Alphabet.

    Το Bloomberg News ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι η ιαπωνική εταιρεία σχεδίαζε να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια επενδύοντας στον τομέα της βιοτεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης.

    Η επένδυση στην Invitae πραγματοποιήθηκε μέσω του ομίλου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της SoftBank, SB Management, ο οποίος στις αρχές του τρέχοντος έτους συμμετείχε επίσης με μερίδιο 6% στην Pacific Biosciences of California, μια εταιρεία αλληλουχίας DNA.Από τις 31 Δεκεμβρίου, στις δημόσιες συμμετοχές της SoftBank περιλαμβάνονταν επίσης η 4D Molecular Therapeutics και η AbCellera Biologics Inc.

    Ο Son είχε δημιουργήσει στο παρελθόν το Vision Fund με κεφάλαια 100 δισ. δολαρίων προκειμένου να επενδύσει σε ιδιωτικές start ups,  όπως η  Didi Chuxing και η DoorDash.

    Αν και η SB Northstar αναγκάστηκε να περιορίσει σταδιακά κάποιες αμφιλεγόμενες θέσεις σε παράγωγα μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν από τους επενδυτές, απέκτησε μερίδια σε ποικίλες άλλες επιχειρήσεις. Πρόσφατα επένδυσε στον πάροχο λογισμικού εκπαίδευσης με έδρα τη Νορβηγία, Kahoot! AS, και αγόρασε το 1/10 του σουηδικού παρόχου πλατφόρμας που βασίζεται σε cloud, Sinch AB.

    Η γνωστή επενδύτρια Catherine Wood κατέχει τις περισσότερες μετοχές της Invitae μέσω του ETF της, Ark Innovation ETF, το οποίο κατέχει ποσοστό περίπου 14%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

    Η Invitae προσφέρει τεστ γενετικών ελέγχων για μία σειρά ασθενειών, όπως κληρονομικός καρκίνος, καρδιολογία, νευρολογία, παιδιατρική γενετική, καθώς και αναπαραγωγή, στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό. Η Invitae ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα ότι εξαγοράζει την Genosity, μια εταιρεία που προσφέρει λύσεις λογισμικού και εργαστηρίων, έναντι 200 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμα:

    Μπαράζ δημόσιων προσφορών (IPO) στην Ευρώπη – Ποιες εταιρείες αναζητούν κεφάλαια από τις αγορές

    SoftBank: Πούλησε μετοχές της Uber αξίας 2 δισ. δολαρίων – Το επόμενο στοίχημα της εταιρείας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ