• Business

    Οι δύο μετοχές στο χαρτοφυλάκιο του Warren Buffett που θα σας κάνουν πιο πλούσιους το 2021

    • Newsroom
    Γουόρεν Μπάφετ

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Ο Warren Buffett είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και δεν έφτασε εκεί τυχαία. Σε αντίθεση με άλλους γνωστούς δισεκατομμυριούχους, πολλοί από τους οποίους απέκτησαν την περιουσία τους μέσω των επιχειρήσεων τους, ο Buffett κέρδισε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του αγοράζοντας μετοχές και μερίδια σε ισχυρές εταιρείες, μέσω της επενδυτικής του, Berkshire Hathaway.

    Σε άρθρο του το site χρηματοοικονομικών και επενδυτικών συμβουλών, The Motley Fool, εστιάζει στους λόγους για τους οποίους δύο μετοχές που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire, οι Amazon.com και η RH, μπορούν να σας κάνουν πλουσιότερους το 2021.

     Amazon.com

    Η Berkshire αγόρασε για πρώτη φορά μετοχές της Amazon το 2019 και η μετοχή είχε εξαιρετική απόδοση. Από τις αρχές του έτους ο τίτλος έχει καταγράψει κέρδη 71%. Η Amazon επωφελήθηκε από την αυξημένη ζήτηση για διαδικτυακές αγορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερες αποδόσεις το 2021, επενδύοντας σε επιχειρηματικές ευκαιρίες με υψηλά περιθώρια κέρδους, όπως το cloud computing και η ψηφιακή διαφήμιση.

    Η Amazon υποστηρίζει την αποτίμηση της λόγω του θεματικού ρυθμού ανάπτυξης της. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 37% στα 96,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Tα λειτουργικά έσοδα σημείωσαν άνοδο κατά 96%, φτάνοντας στα 6,2 δισ. δολάρια, καθώς ενισχύθηκαν σημαντικά από την δυναμική του τμήματος Amazon Web Services, το οποίο έχει υψηλά περιθώρια κέρδους και αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των συνολικών λειτουργικών εσόδων.

    Με την παγκόσμια αγορά του cloud computing να υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί με σύνθετο ρυθμό 15% έως το 2027, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στο cloud storage, η πλατφόρμα Amazon Web Services μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των μακροπρόθεσμων κερδών της εταιρείας.

    Η Amazon αναπτύσσει επίσης πρόσθετες επιχειρηματικές ευκαιρίες, όπως η ψηφιακή διαφήμιση, στην οποία αυτή τη στιγμή κατέχει μερίδιο αγοράς 10% έναντι 24% του Facebook και 30% της Google. Ωστόσο, η Amazon βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να αναπτυχθεί περαιτέρω στη συγκεκριμένη αγορά, λόγω της μεγάλης βάσης έως 300 εκατομμυρίων χρηστών, που διαθέτει.

    RH

    Ο Buffett έχει κατά καιρούς επενδύσει σε επιχειρήσεις επίπλων, όπως η Nebraska Furniture Mart, στην οποία απέκτησε ποσοστό το 1983, επενδύοντας 55,35 εκατ. δολάρια. Η RH, παλαιότερα γνωστή ως Restorasi Hardware, αποτελεί, σύμφωνα με την The Motley Fool, μία ακόμη αποδοτική επιλογή στο χαρτοφυλάκιο της  Berkshire λόγω του εντυπωσιακού ρυθμού ανάπτυξης και της ισχυρής δυναμικής στην αγορά κατοικιών. Η RH μπορεί να προσφέρει συνεχή αξία στους επενδυτές, ενισχύοντας το περιθώριο κέρδους της, καθώς μεταβαίνει σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο προσανατολισμένο περισσότερο στην πολυτέλεια.

    Η RH ανέκαμψε μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και επωφελείται τώρα από την ισχυρή αγορά κατοικιών, καθώς τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων οδηγούν στην αύξηση της αγοράς κατοικιών και των νέων κατασκευών.

    Στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο της RH, που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 25% στα 844 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 154% στα 166,5 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία σημείωσε εντυπωσιακή βελτίωση στο προσαρμοσμένο λειτουργικό της περιθώριο, το οποίο αυξήθηκε από 13% σε 26,7%, καθώς καθιερώνεται ως ένα εμπορικό σήμα πολυτελείας που μπορεί να υιοθετήσει υψηλότερες τιμές.

    Warren Buffett: Επενδύσεις άνω των 35 δισ. δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο από την Berkshire Hathaway

    Elon Musk εναντίον Warren Buffett: Πώς η Tesla απειλεί την Berkshire Hathaway

    Warren Buffett: Διαδικτυακά και το 2021 η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Berkshire

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ