• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Netflix: Ο Ριντ Χέιστινγκς μόλις έβγαλε $225 εκατ. και έγινε ο 120ος πιο πλούσιος στις ΗΠΑ

    • Bloomberg

    Reed Hastings, Netflix


    O Ριντ Χέιστινγκς της Netflix μόλις έγινε πλουσιότερος κατά 225 εκατ. δολάρια από πώληση μετοχών.

    Ο δισεκατομμυριούχος -εκ των ιδρυτών της δημοφιλούς πλατφόρμας- έχει προχωρήσει σε πωλήσεις πακέτων μετοχών της Νetflix ύψους 616 εκατ. δολαρίων μέσα στο 2020.

    Μάλιστα φαίνεται ότι ο Χέιστινγκς έχει συγκεντρώσει τόσα μετρητά, ώστε θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδα παραγωγής και των 4 σεζόν του “The Crown”. Ή και τις έξι σεζόν του “Peaky Blinders”. Αλλιώς το κέρδος του ισοδυναμεί με σχεδόν 4,7 εκατομμύρια συνδρομές στο Netflix, με βάση το μέσο μηνιαίο κόστος συνδρομής.

    Το Netflix ιδρύθηκε το 1997 στην Σκοτς Βάλεϊ της Καλιφόρνια από τον Μαρκ Ράντολφ και τον Ριντ Χέιστινγκς.

    Ο Χέιστινγκς, ο συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια, έχει δει τον πλούτο του να αυξάνεται φέτος περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια στα 6,4 δισ., σύμφωνα με το Δείκτη του Bloomberg Billionaire, καθιστώντας τον τον 120ο πλουσιότερο άνθρωπο στις ΗΠΑ.

    Εκτόξευση

    Η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί κατά 63% φέτος, καθώς η υπηρεσία έχει προσθέσει 28,1 εκατομμύρια νέους συνδρομητές τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, από την αυξημένη ζήτηση για οικιακή ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια των lockdown λόγω της Covid-19.

    Ο Χέιστινγκς, 60 ετών, ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση τεχνολογίας, την Pure Software, το 1991, προτού δημιουργήσει το Netflix με τον συνάδελφο Μαρκ Ράντολφ.

    Ένας άλλος πρώην διευθυντής της Netflix, συνιδρυτής της Roku, ο Anthony Wood, έχει επίσης δει την τύχη του να … αυξάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Διπλασίασε την περιουσία τους, μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 57% το τρίτο τρίμηνο από ένα χρόνο νωρίτερα.

    Περισσότερο από το ένα τρίτο των έξυπνων τηλεοράσεων που πωλούνται στις ΗΠΑ φέτος διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα Roku.

    Οι μετοχές της Roku σημείωσαν άνοδο 165% φέτος, αυξάνοντας την καθαρή αξία του Wood στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, ο ίδιος έχει συγκεντρώσει περίπου 200 εκατ. δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών το 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ