• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    James Gorman: O CEO της Morgan Stanley προβλέπει αύξηση των επιτοκίων από τη Fed στις αρχές του 2022

    • Bloomberg
    James Gorman, CEO Morgan Stanley

    James Gorman, CEO Morgan Stanley


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman, αναμένει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει τη μείωση των αγορών ομολόγων προς το τέλος του τρέχοντος έτους και την αύξηση των επιτοκίων στις αρχές του 2022, πολύ νωρίτερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

    «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα επιτόκια πιθανόν να αυξηθούν στις αρχές του επόμενου έτους και όχι το 2023 που είναι η τρέχουσα εκτίμηση”, δήλωσε ο Gorman, σε διαδικτυακό συνέδριο στο Τόκιο την Τρίτη. «Η Fed θα καθοδηγείται από αυτό που λένε οι αριθμοί. Σας παραθέτω απλώς τη γνώμη μου”.

    Ο ισχυρός άνδρας της Morgan Stanley, επισήμανε ότι προς το παρόν η Fed παραμένει προσεκτική και δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει μακροπρόθεσμα πληθωριστική πίεση. Ωστόσο, τα σημάδια του πληθωρισμού αυξάνονται, είπε.

    «Μετά από πολλά χρόνια χωρίς πληθωρισμό, βλέπουμε ξεκάθαρα αυξήσεις των τιμών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Wall Street. “Αυτό αρχίζει να προσελκύει την προσοχή των ανθρώπων”.

    Το ερώτημα προς το παρόν είναι αν οι πιέσεις των τιμών είναι βραχυπρόθεσμες ή σηματοδοτούν πιο θεμελιώδεις αλλαγές στην οικονομία, καθώς αυτή ανακάμπτει από την πανδημία.

    «Ολοένα και περισσότερο οι άνθρωποι αρχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί να είναι πιο διαρθρωτικό, μακροπρόθεσμα. Εάν συμβαίνει αυτό, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει κάποια στιγμή τα επιτόκια”, εξήγησε.

    O Gorman πρόσθεσε ότι είναι πολύ σίγουρος για την ανάκαμψη των ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές και οι ισολογισμοί των εταιρειών είναι ισχυροί. Προέτρεψε την Ιαπωνία να αγκαλιάσει τη μετανάστευση για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, απαντώντας σε ερωτήσεις στο οικονομικό συνέδριο Nikkei Financial στο Τόκιο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ξανά στον βασικό δείκτη της Morgan Stanley η μετοχή της Eurobank

    Deutsche Bank: Το ισχυρότερο τρίμηνο της επταετίας για την τράπεζα – Αναβαθμίζει τις ετήσιες προβλέψεις της

    Bitcoin: H Morgan Stanley προσφέρει πρόσβαση στους πλούσιους πελάτες στο κρυπτονόμισμα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ