• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deutsche Bank: Το ισχυρότερο τρίμηνο της επταετίας για την τράπεζα – Αναβαθμίζει τις ετήσιες προβλέψεις της

    • Bloomberg

    Christian Sewing, CEO Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank  αναβάθμισε τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα της, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν το ισχυρότερο των τελευταίων επτά ετών.

    Τα έσοδα από την αγορά και πώληση χρεωστικών τίτλων αυξήθηκαν κατά 34% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, έναντι μέσου όρου κερδών 17% για τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ. Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που η Deutsche Bank παρουσιάζει μεγαλύτερη ανάπτυξη σε σχέση με τις ανταγωνίστριες τράπεζες, αν και προειδοποίησε ότι τα κέρδη ενδέχεται σύντομα να επιβραδυνθούν.

    Χάρη στο ισχυρό πρώτο τρίμηνο, ο CEO της τράπεζας Christian Sewing, προβλέπει τώρα ότι τα έσοδα θα κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα, ενώ προηγουμένως η τράπεζα είχε προειδοποιήσει για μείωση. Το διετές σχέδιο ανάκαμψης της τράπεζας που έχει θέσει σε εφαρμογή ο Sewing παραμένει ζωντανό, με την αύξηση της επενδυτικής ζήτησης για ομόλογα να πυροδοτεί την ανάπτυξη της τράπεζας, ενώ το κομμάτι των επιχειρηματικών δανείων που ήθελε να ισχυροποιήσει, επλήγη από τα αρνητικά επιτόκια.

    Καθώς το ράλι των συναλλαγών αναμένεται να μειωθεί, πολλά θα εξαρτηθούν από το αν τα επιτόκια θα ανακάμψουν και θα αυξήσουν τα έσοδα από δανεισμό.

    A Strong Quarter

    Η επενδυτική τράπεζα σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 32%, λόγω των κερδών από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, ξεπερνώντας του περισσότερους ανταγωνιστές της, εκτός από την Morgan Stanley.

    Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 908 εκατ. ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2014, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η Deutsche Bank, επωφελήθηκε επίσης από το γεγονός ότι ήταν από τις λίγες μεγάλες εταιρείες που είχαν δραστηριοποιηθεί στις εταιρείες ειδικού σκοπού SPAC, πριν αυτές βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης του 2019, ο Sewing είχε επιδιώξει να επικεντρώσει εκ νέου την Deutsche Bank στον εταιρικό δανεισμό, αποχωρώντας παράλληλα από το trading μετοχών. Αν και η τράπεζα είχε κάποια έκθεση στο οικογενειακό γραφείο Archegos που κατέρρευσε, ήταν μία από τις ελάχιστες που μπόρεσε να αποχωρήσει γρήγορα και να βγει από τις θέσεις που είχε χωρίς απώλειες.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα 10 δισ. δολάρια οι συνολικές απώλειες των τραπεζών από την Archegos – Ζημιές άνω των 3,7 δισ. δολ. για Nomura και UBS

    Deutsche Bank: Συμβιβασμός με τις ΗΠΑ – Πληρώνει 100 εκατ. δολάρια για χειραγώγηση αγοράς

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ