• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ισχυρή ανοσοαπόκριση έδειξαν οι πρώτες δοκιμές εμβολίου Covid 19, στο οποίο συμμετέχει η GlaxoSmithKline Plc

    • Bloomberg


    Ένα ακόμη project για την κατασκευή εμβολίου κατά του Covid 19, το οποίο υποστηρίζεται από την GlaxoSmithKline Plc θα προχωρήσει σε δοκιμές, αφού οι πρώτες μελέτες έδειξαν ότι εμφανίζει ανοσοαπόκριση.

    Η Sichuan Clover Biopharmaceuticals Inc. της Κίνας δήλωσε ότι το εμβόλιο της προκάλεσε εξουδετερωτικά αντισώματα και αποδείχθηκε ασφαλές σε μια δοκιμή που έγινε σε 150 ενήλικες και ηλικιωμένους εθελοντές. Το εμβόλιο χρησιμοποιεί ανοσοενισχυτικά – παράγοντες που ενισχύουν την απόκριση ενός εμβολίου – τόσο από την Glaxo όσο και από την Dynavax Technologies Corp.

    Οι δοκιμές σε προχωρημένο στάδιο που χρησιμοποιούν το ανοσοενισχυτικό της Glaxo, πρόκειται να ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα, ενώ μελέτες που χρησιμοποιούν το σύστημα Dynavax θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση.

    Το πειραματικό εμβόλιο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δεκάδες project σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται σε πρώιμες δοκιμές, ακολουθώντας εκείνα των Pfizer Inc., Moderna Inc. και AstraZeneca Plc. Τα σχέδια τους προχωρούν με γνώμονα τις προσδοκίες ότι ο κόσμος θα χρειαστεί πολλαπλά εμβόλια προκειμένου να νικήσει το παθογόνο.

    Το εμβόλιο Clover έδειξε μακροπρόθεσμη σταθερότητα σε θερμοκρασία ψυγείου. Αυτό θα του επέτρεπε να χρησιμοποιηθεί ευρέως, συμπεριλαμβανομένων και των αναπτυσσόμενων χωρών, δήλωσε ο Richard Hatchett, επικεφαλής του Coalition for Epidemic Preparedness Innovations.

    Ένας στόχος είναι να κατασκευαστούν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που θα είναι προσβάσιμες σε όλο τον πλανήτη, μέσω της πρωτοβουλίας Covax, η οποία στοχεύει στην χρήση των εμβολίων με δίκαιο τρόπο, δήλωσε ο Hatchett.

    Οι μετοχές της Glaxo αυξήθηκαν κατά 1,6% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της αγοράς του Λονδίνου.

    Moderna: Το εμβόλιο παρήγαγε αντισώματα που παρέμειναν 3 μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης

    Κορονοϊός: Έφτασαν μέσω Eurotunnel οι πρώτες δόσεις εμβολίου στην Βρετανία – Φυλάσσονται σε άγνωστη τοποθεσία

    ΠΟΥ: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης θεραπειών για τον κορονοϊό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ