• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πιέσεις στη μετοχή της AstraZeneca μετά το deal των 39 δισ. δολαρίων με την Alexion

    • Bloomberg
    AstraZeneca

    AstraZeneca


    Οι μετοχές της AstraZeneca Plc υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο οκταμήνου, μετά την συμφωνία της να εξαγοράσει την Alexion Pharmaceuticals Inc. έναντι 39 δισ. δολαρίων, σε μετρητά και μετοχές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει συνάψει ποτέ ο φαρμακευτικός κολοσσός της Βρετανίας.

    Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε έως και 9,2% και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Οι πιέσεις αποδίδονται επίσης και στα πρόσφατα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν σχετικά με την αποτελεσματικότητας του υπό κατασκευή εμβολίου κατά του Covid της AstraZeneca και τον τρόπο χειρισμού των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα.

    Η προσφορά εξαγοράς, που ανακοινώθηκε το Σάββατο, θα παρέχει premium 45% στην τιμή κλεισίματος των μετοχών της Alexion στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Η εξαγορά της εταιρείας που θεωρείται ειδικός στην ανοσολογία και τις θεραπείες για σπάνιες ασθένειες θα αποτελέσει την μεγαλύτερη συμφωνία της AstraZeneca από τότε που ιδρύθηκε, με την συνένωση των βρετανικών και σουηδικών εταιρειών, το 1999.

    Ο Markus Manns της Union Investment, ο οποίος κατέχει μετοχές της AstraZeneca, δήλωσε ότι, μεταξύ άλλων, η σχετική έλλειψη μετρητών της εταιρείας προκάλεσε ανησυχίες. Ενώ η Alexion παρέχει δυνατότητες ανάπτυξης, η εξαγορά προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με τις προοπτικές για το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της βρετανικής εταιρείας, επισήμανε.

    “Εάν δεν έχετε μετρητά, μην αγοράζετε μια μεγάλη εταιρεία εκτός εάν αποτελεί ευκαιρία που συναντάς μια φορά στη ζωή και έχει ισχυρά στρατηγικά πλεονεκτήματα”, δήλωσε ο Manns. «Δεν μπορείτε να ονομάσετε αυτή τη συμφωνία “ευκαιρίας ζωής” και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα είναι αδύναμα».

    ΠΟΥ: Εντός των επόμενων εβδομάδων οι αποφάσεις για τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και AstraZeneca

    Κορονοϊός: Γιατί AstraZeneca και Ρωσία θα συνδυάσουν τα εμβόλιά τους

    Bloomberg: Η AstraZeneca συμφώνησε να αγοράσει τη φαρμακευτική Alexion έναντι $39 δισ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ