• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Εμβόλιο κορονοϊού: Ενδεχομένως μέσα στον Δεκέμβριο η έγκριση σε BioNTech και Moderna από την ΕΕ

    • Bloomberg
    εμβόλιο κορονοϊού


    BioNTech και Moderna θα μπορούσαν να λάβουν υπό όρους άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα εμβόλια κατά της Covid-19 στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα, σύμφωνα με στέλεχος της ΕΕ, εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για να αρχίσει η διανομή των εμβολίων στην Ευρώπη την ίδια χρονική στιγμή με τις ΗΠΑ.

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι σε καθημερινές επαφές με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την αξιολόγηση των εμβολίων προκειμένου να “συγχρονίσουν” την άποψη τους, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Ο ΕΟΦ εκτιμά ότι μια έγκριση υπό όρους θα μπορούσε να έρθει ακόμα και στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε. για την πανδημία.

    Αντιμέτωποι με τις προοπτικές μιας ακόμη ύφεσης και της αβεβαιότητας για το χρονικό διάστημα που μπορεί να διαρκέσει η κρίση, οι ευρωπαίοι ηγέτες βασίζονται όλο και περισσότερο στα εμβόλια για να προσφέρουν ανακούφιση.

    Η Ε.Ε. θα μπορούσε να πληρώσει πάνω από  10 δισ. δολάρια για να αγοράσει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχουν αναπτύξει από κοινού η Pfizer Inc. και η BioNTech καθώς και του εμβολίου της CureVac NV, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο.

    Η τιμή έχει συμφωνηθεί για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech στα 15,50 ευρώ (18.34 δολάρια) ανά δόση, τιμή μικρότερη από αυτό που θα πληρώνουν οι ΗΠΑ, αναφέρει το πρακτορείο.

    Η ΕΕ επιβεβαίωσε την αγορά έως 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer-BioNTech και υπέγραψε επίσης συμφωνίες προμήθειας με άλλους υποψήφιους όπως οι AstraZeneca Plc, Sanofi, Johnson & Johnson και CureVac.

    Συνολικά, έχει προπαραγγείλει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων που διαχειρίζεται το Duke Global Health Innovation Center, αν και δεν είναι σαφές πώς θα διανεμηθούν τα εμβόλια μεταξύ των κρατών μελών.

    Η  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ακόμη ότι η Κομισιόν θα καταλήξει “ελπίζουμε σύντομα” σε συμφωνία προμήθειας εμβολίων και με την Moderna, ενώ βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την Novavax Inc.

    Κορονοϊός: Αντίθετος ο ΠΟΥ στη χρήση ρεδμεσιβίρης στους ασθενείς με Covid-19

    Ηλίας Μόσιαλος για το εμβόλιο της Οξφόρδης: Θα έχουμε εμβόλια για όλους

    Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Η διανομή του εμβολίου θα αρχίσει εντός λίγων ωρών από την απόκτηση της άδειας κυκλοφορίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ