• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η νέα, πρωτότυπη εφαρμογή του δισεκατομμυριούχου που φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο των social media

    • Bloomberg

    Andrey Andreev


    Ο Andrey Andreev κέρδισε τουλάχιστον 1,5 δισ. δολάρια από την Blackstone Group Inc., όταν συμφώνησε πέρυσι να πουλήσει το μερίδιό του στην εταιρεία που βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Bumble.

    Έχει ήδη προχωρήσει στην επόμενη κίνηση του: Πρόκειται για την εφαρμογή Stereo, που επικεντρώνεται στον ήχο και επιτρέπει στους ανθρώπους να φιλοξενούν, να ακούνε και να συμμετέχουν σε ζωντανές εκπομπές από τα τηλέφωνά τους. Ο δισεκατομμυριούχος και η ομάδα του στο Λονδίνο και το Λος Άντζελες σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν την πλήρη έκδοση της εφαρμογής  παγκοσμίως αυτήν την εβδομάδα, μετά την πρόσφατη κυκλοφορία της στις ΗΠΑ.

    Ο Andreev στοιχηματίζει ότι μπορεί να αλλάξει το τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το τελευταίο του εγχείρημα. Το νέο social media που επικεντρώνεται στον ήχο δεν θα περιέχει εικόνες από την πραγματική ζωή. Αντ ‘αυτού, οι χρήστες δημιουργούν εξατομικευμένα είδωλα για τα προφίλ τους στην Stereo. Σε αυτούς που έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής, περιλαμβάνεται και ο κωμικός Jeff Ross. Οι χρήστες που προσελκύουν τους περισσότερους ακροατές στις εκπομπές τους μπορούν να κερδίσουν έως και 25.000 δολάρια.

    “Όλα έχουν να κάνουν με την συζήτηση, τη φωνή σας, τις σκέψεις σας και αυτό που μοιράζεστε με τους ανθρώπους που ακούνε”, είπε ο Andreev. «Δεν έχει καμία σχέση με την οπτική. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εμφάνισή σας”.

    Η εφαρμογή Stereo είναι ένα από τα πολλά project στα οποία εργάζεται ο Andreev μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία MagicLab νωρίτερα φέτος, μαζί με μια ομάδα 20 υπαλλήλων που τον ακολούθησαν στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Blackstone. Ο κολοσσός των private equity αποτίμησε την εταιρεία σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια όταν απέκτησε το μερίδιο πλειοψηφίας.

    Ο Andreev ίδρυσε στο παρελθόν το Badoo, ένα κοινωνικό δίκτυο γνωριμιών, με περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες και είχε προγραμματίσει την εισαγωγή των μετοχών του στο χρηματιστήριο πέρυσι, με μια ανάρτηση στο Instagram που τον έδειχνε έξω από την τοποθεσία Times Square, κοντά στο Nasdaq. Αλλά μια συνάντηση που είχε κοντά στα γραφεία της Blackstone στο Λονδίνο άλλαξε τα δεδομένα.

    Η Blackstone είχε «μια καλή προσφορά», είπε ο Andreev στο Bloomberg. “Δεν μπορούσα να αρνηθώ”.

    Ο Andreev και η ομάδα του βρήκαν την ιδέα της Stereo μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την MagicLab στις αρχές του τρέχοντος έτους, αφού εμπνεύστηκαν από ραδιοφωνικές εκπομπές.

    Ανέπτυξαν την start up κατά της διάρκεια του lockdown. Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ζει ο Andreev, βρίσκεται και πάλι σε lockdown μέχρι τον Δεκέμβριο. Αυτό ασκεί πιέσεις σε πολλές επιχειρήσεις, αλλά ο Andreev είπε ότι δεν βιάζεται να αποσβέσει την επένδυσή του.

    “Δεν σκέφτομαι να εξαργυρώσω την ιδέα μου αυτή τη στιγμή”, είπε. «Επικεντρωνόμαστε στην δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας».

    Όστιν Ράσελ: Ο 25χρονος, εν αναμονή, δισεκατομμυριούχος που εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο Στάνφροντ

    Η εταιρεία που συγκέντρωσε 2,4 δισ. δολάρια από την αγορά και ο νέος δισεκατομμυριούχος της Βρετανίας

    Οι δισεκατομμυριούχοι αδελφοί που δημιούργησαν μία εταιρεία κολοσσό στο gaming εν μέσω πανδημίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ