• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Dogecoin: To hot κρυπτονόμισμα σημείωσε νέο ρεκόρ δια χειρός… Musk και Snoop Dogg

    • Bloomberg

    Dogecoin


    Το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε σαν μία πλάκα το 2013 και έχει ως σύμβολό του έναν σκύλο ράτσας «Shiba Inu», σημείωσε νέο ρεκόρ την Δευτέρα, μετά από τα tweets του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, του ράπερ Snoop Dogg και του μπασίστα των Kiss, Gene Simmons.

    Το ψηφιακό νόμισμα κατέγραψε υψηλό στα 8,2 σεντς ΗΠΑ και η κεφαλαιοποίησή του ανήλθε στα 10,5 δισ. δολάρια στις ασιατικές αγορές προτού οπισθοχωρήσει, σύμφωνα με στοιχεία της  CoinGecko.

    Το νόμισμα κατατάχθηκε μεταξύ των 10 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων βάσει της αξίας του στην αγορά, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

    Το εντυπωσιακό ράλι του Dogecoin που τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μόνο ένα παράδειγμα της ανόδου που σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα κατά το τελευταίο έτος.

    Τα δύο ισχυρότερα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin και το Ether, σημείωσαν αμφότερα νέα υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω έντονων συζητήσεων για το αν προσελκύουν το ενδιαφέρον των μακροπρόθεσμων επενδυτών ή η άνοδός τους οφείλεται απλά στις συντονισμένες κινήσεις των κερδοσκόπων.

    Ο διάσημος διαχειριστής κεφαλαίων Μπιλ Μίλερ έχει δώσει εντολές σε ένα από τα χαρτοφυλάκια του να επενδύει έμμεσα σε Bitcoin μέσω του Grayscale Bitcoin Trust, σύμφωνα με στοιχεία των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ. Ο Μίλερ είναι ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του Bitcoin μεταξύ των γνωστών επενδυτών, ενώ λέγεται ότι το 2014 κατείχε ο ίδιος προσωπικά το κρυπτονόμισμα.

     Το Bitcoin διαπραγματεύονταν στα 39,364 δολάρια νωρίτερα στο Λονδίνο, ενώ έφτασε μέχρι τα 41.000 δολάρια το σαββατοκύριακο. Αντίθετα, το Ether, υποχώρησε από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε.

    Bitcoin, Ether fuel rally in Bloomberg Galaxy Crypto Index

    Ο Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει κάνει αναφορά στο Dogecoin μέσω του λογαριασμού του στο twitter αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα.

    Ο ράπερ Snoop Dogg ανάρτησε ένα tweet με το “Snoop Doge”. Ο Simmons, μέλος του αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος Kiss, επεσήμανε πόσα άτομα θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει αν είχαν αγοράσει το Dogecoin νωρίτερα.

    Bitcoin: Ο Elon Musk οδήγησε το κρυπτονόμισμα πάνω από τα 38.000 δολάρια μέσω… twitter

    Elon Musk: Αγόρασε ένα δώρο για το σκύλο του, έγραψε ένα tweet και εκτόξευσε μία μετοχή

    Ο Έλον Μασκ σπάει την αποχή από το Twitter για να «ανεβάσει» το κρυπτονόμισμα Dogecoin

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ