• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Ο Elon Musk οδήγησε το κρυπτονόμισμα πάνω από τα 38.000 δολάρια μέσω… twitter

    • Bloomberg
    Elon Musk: Πώς κέρδισε 36 δισ. δολάρια σε μία ημέρα - Ένα τρισ. δολάρια η αξία της Tesla

    Έλον Μασκ


    Το Bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από τα 38.000 δολάρια, με τους brokers να αποδίδουν τη μεταβολή στον Elon Musk, ο οποίος έκανε αναφορά στο κρυπτονόμισμα  στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Το ψηφιακό νόμισμα περιόρισε στη συνέχεια τα αρχικά του κέρδη στην αγορά του Λονδίνου. Νωρίτερα ενισχύονταν κατά 9%, στα 36.197 δολάρια, ενώ προηγούμενων έφτασε μέχρι τα 38.089 δολάρια.

    Ο ιδρυτής της Tesla έγραψε απλά στην σελίδα του στο twitter  #bitcoin, χωρίς περισσότερες εξηγήσεις.

    Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Musk πυροδότησε ένα ακόμη ράλι, στο Dogecoin αφού ανάρτησε στο Twitter μια εικόνα του εξώφυλλου του περιοδικού «Dogue». Το ψηφιακό νόμισμα αυξήθηκε κατά περίπου 300% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

    Στο μεταξύ, ο Eric Peters της One River Asset Management είπε στο Bloomberg ότι η κατοχή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του hedge fund του έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, προσθέτοντας ότι η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων από θεσμικούς επενδυτές – που έπαιξε μεγάλο ρόλο στο ράλι του Bitcoin τον περασμένο χρόνο – επεκτείνεται.

    Ο Ray Dalio της Bridgewater χαρακτήρισε το νόμισμα «μια καταπληκτική εφεύρεση», προσθέτοντας ότι η εταιρεία εξετάζει τα κρυπτονομίσματα για δύο νέα funds.

    The largest digital coin continues to test its 50-day moving average

    «Τα 30.000 δολάρια αποτελούν στήριξη κλειδί και φαίνεται ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο κύμα θεσμικού ενδιαφέροντος που αγοράζει σε όλες τις πτώσεις», δήλωσε ο Mike McGlone, αναλυτής εμπορευμάτων του Bloomberg Intelligence.

    Η BlackRock μπαίνει στα κρυπτονομίσματα – Θα αγοράζει futures του bitcoin

    Elon Musk: Αγόρασε ένα δώρο για το σκύλο του, έγραψε ένα tweet και εκτόξευσε μία μετοχή

    UBS: Γιατί τα κρυπτονομίσματα δεν θα λειτουργήσουν ως πραγματικά νομίσματα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ