• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Credit Suisse: Πλήγμα 4,7 δισ. δολαρίων από την Archegos και αντικατάσταση κορυφαίων στελεχών

    • Bloomberg

    Thomas Gottstein, CEO Credit Suisse


    Η Credit Suisse ανακοίνωσε πλήγμα 4,4 δισ. φράγκων (4,7 δισεκατομμύρια δολάρια) λόγω της κατάρρευσης της Archegos Capital Management και προχωρά στην αντικατάσταση δύο υψηλόβαθμων στελεχών της, μετά από μία σειρά ζημιών και σκανδάλων που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης κινδύνων της τράπεζας.

    Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίσει προ φόρων ζημιές περίπου 900 εκατ. φράγκων κατά το πρώτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε.

    Επίσης η Credit Suisse απέσυρε τα μπόνους για τα κορυφαία στελέχη, μείωσε το μέρισμα της και ανέστειλε τις επαναγορές μετοχών για την προστασία του κεφαλαίου της. Ο επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής  Brian Chin και η Chief Risk Officer, Lara Warner αποχωρούν από την ελβετική τράπεζα.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Thomas Gottstein δεσμεύτηκε ότι θα πάρει «σοβαρά μαθήματα» μετά την απώλεια της Archegos και την κατάρρευση της Greensill Capital τον περασμένο μήνα.

    Η μετοχή της Credit Suisse παρουσιάζει την χειρότερη απόδοση σε σχέση με τις μεγάλες τράπεζες παγκοσμίως από τις αρχές του έτους, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις της επενδυτικής τραπεζικής κατά τους πρώτους δύο μήνες επισκιάστηκαν από την έκθεση της σε αποτυχημένα εταιρικά σχήματα.

    Key Speakers At The 2017 Milken Conference
    Brian Chin

    Ο Chin και η Warner είναι τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη που αποχωρούν μετά από το διπλό χτύπημα που δέχθηκε η τράπεζα. Σε σημείωμα προς το προσωπικό την Δευτέρα, η Credit Suisse ανακοίνωσε τουλάχιστον πέντε ακόμη αποχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής συναλλαγών επί μετοχών, Paul Galietto.

    Ο Christian Meissner, πρώην στέλεχος της Bank of America Corp. που εντάχθηκε στο δυναμικό της Credit Suisse τον Οκτώβριο, θα αναλάβει την θέση του Chin τον επόμενο μήνα. Επίσης, ο Joachim Oechslin θα αναλάβει προσωρινός  Chief Risk Officer, θέση που κατείχε μέχρι το 2019, πριν αναλάβει η Warner.

    Η τράπεζα μείωσε το προτεινόμενο μέρισμα για το 2020 σε 10 σεντς ανά μετοχή, από περίπου 29 σεντς, και ανέστειλε την επαναγορά μετοχών της. Η Credit Suisse δήλωσε ότι αναμένει ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να διαμορφωθεί στο 12% το πρώτο τρίμηνο. Είχε στόχο τουλάχιστον 12,5% για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

    Ο πρόεδρος της, Urs Rohner προσφέρθηκε να παραιτηθεί από την αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίων φράγκων για το 2020 και τα μπόνους της ίδιας χρήσης για το διοικητικό συμβούλιο απορρίφθηκαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Archegos Capital Management: Πώς μία από τις μεγαλύτερες «αόρατες» περιουσίες παγκοσμίως, εξανεμίστηκε σε λίγες ημέρες

    Ποιος ήταν o «τίγρης» πίσω από τα πακέτα «μυστήριο» των $23,5 δισ. που αναστάτωσαν τη Wall Street

    Nomura: Εκτιμήσεις για ζημιές 2 δισ. δολαρίων που συνδέονται με το selloff της Archegos Capital-Ακυρώνει πωλήσεις ομολόγων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ