• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nomura: Εκτιμήσεις για ζημιές 2 δισ. δολαρίων που συνδέονται με το selloff της Archegos Capital-Ακυρώνει πωλήσεις ομολόγων

    • Bloomberg


    Η Nomura Holdings ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να έχει υποστεί σημαντική ζημία ως απόρροια των συναλλαγών Αμερικανού πελάτη της, εξέλιξη που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με το selloff της Archegos Capital Management.

    Η Archegos Capital Management, το family office του πρώην trader της Tiger Management, Μπιλ Χουάνγκ (Bill Hwang), που υποχρεώθηκε από τις τράπεζες να πουλήσει μετοχές αξίας άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ήταν ένας από τους πελάτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής της Nomura, αναφέρουν οι πηγές.

    Μεταξύ άλλων προχώρησε σε πωλήσεις μετοχών των εταιρειών ViacomCBS, GSX Techedu, Baidu και Discovery.

    Το εκτιμώμενο ποσό της ζημιάς εκτιμάται περίπου στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τις τιμές της αγοράς στις 26 Μαρτίου, δήλωσε η ιαπωνική χρηματιστηριακή τη Δευτέρα.

    Παράλληλα η Nomura, με έδρα το Τόκιο, ακύρωσε τα σχέδια της για την πώληση ομολόγων σε δολάρια ύψους 3,25 δισ. δολαρίων.

    Shares fall the most since 2011 on warning of losses tied to U.S. client

    Αν και η εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι οι απώλειες προέκυψαν από την θυγατρικής της κορυφαίας χρηματιστηριακής, στις ΗΠΑ,  δεν έκανε σαφές εάν συνδέονται με τις μαζικές πωλήσεις που έπληξαν τις αγορές των ΗΠΑ την Παρασκευή.

    Η μετοχή της Nomura υποχώρησε κατά 16% την Δευτέρα στην αγορά του Τόκιο, καταγράφοντας απώλειες ρεκόρ. Η μετοχή είχε σημειώνει άνοδο 29% κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

    Η ενδεχόμενη απώλεια θα πλήξει τα ετήσια αποτελέσματα της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, η οποία επωφελήθηκε από την έκρηξη του trading και των επενδύσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας. Τα κέρδη της Nomura εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 ετών, κατά το εννεάμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο.

    Η Nomura ανακοίνωσε ότι η εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις  αλλάξει ανάλογα με την πορεία των συναλλαγών και τις διακυμάνσεις των τιμών της αγοράς.

    Ο όμιλος θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος και θα προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις μόλις ο αντίκτυπος της πιθανής απώλειας προσδιοριστεί με σαφήνεια.

    Διαβάστε επίσης:

    Θρίλερ στη Wall Street: Άλλαξαν χέρια μέσω πακέτων μετοχές αξίας άνω των $10,5 δισ. – Φήμες ότι ξεπουλά Hedge Fund ή Family Office

    Ποιος ήταν o «τίγρης» πίσω από τα πακέτα «μυστήριο» των $23,5 δισ. που αναστάτωσαν τη Wall Street

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ