• Business

    UBS: Θα πληρώσει πρόστιμα 387 εκατ. δολαρίων που επιβλήθηκαν στην Credit Suisse

    • Bloomberg
    Sergio Ermotti, CEO UBS

    Sergio Ermotti, CEO UBS


    Η UBS θα πληρώσει συνολικά περίπου 387 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα που σχετίζονται με τις συναλλαγές της Credit Suisse με την ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Archegos Capital Management.

    Μετά από συμφωνία με τη Fed, η UBS συμφώνησε να καταβάλει 268,5 εκατ. δολάρια για «μη ασφαλείς και επισφαλείς πρακτικές διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου αντισυμβαλλομένου» στην Credit Suisse, την οποία εξαγόρασε τον Ιούνιο.

    Επίσης, η Αρχή Εποπτικής Ρύθμισης της Τράπεζας της Αγγλίας επέβαλε στην τράπεζα πρόστιμο 87 εκατ. στερλινών (112 εκατ. δολαρίων), το οποίο, όπως είπε, ήταν το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει μέχρι σήμερα.

    Εκτός από την πληρωμή του προστίμου, η τράπεζα πρέπει να υποβάλει στις ρυθμιστικές αρχές ένα σχέδιο για βιώσιμη διακυβέρνηση και ένα πλαίσιο διαχείρισης κινδύνου, μεταξύ άλλων.

    Σε αντίθεση με άλλες τράπεζες που συνεργάστηκαν με το οικογενειακό γραφείο Archegos Capital Management, που διαχειριζόταν την περιουσία του Bill Hwang, το οποίο οδηγήθηκε σε χρεοκοπία, η Credit Suisse άργησε να βγει από τις θέσεις της και κατέληξε το 2021 με ζημίες 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η UBS, που επίσης κατείχε θέσεις, υπέστη πολύ μικρότερη ζημία.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της UBS, οι νομικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με την Credit Suisse θα μπορούσαν να φτάσουν τα 4 δισ. δολάρια σε διάστημα 12 μηνών και οι απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περίπου 13 δισ. δολάρια.

    Η UBS αντιμετωπίζει επίσης νομικά ζητήματα από την εμπλοκή της Credit Suisse με την Greensill Capital, η οποία κατέρρευσε περίπου την ίδια εποχή με την Archegos.

    Η ελβετική τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του νέου τραπεζικού κολοσσού που προέκυψε μετά την εξαγορά της Credit Suisse, τον επόμενο μήνα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Credit Suisse: Αγωγή από τους μετόχους για την έκπτωση στην τιμή της μετοχής

    UBS: Θα καταργήσει 35.000 θέσεις εργασίας μετά την εξαγορά της Credit Suisse

    UBS: Αντιμέτωπη με πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από το φιάσκο της Credit Suisse με την Archegos



    ΣΧΟΛΙΑ