• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    BlackRock: Οι ανάγκες αναδιάρθρωσης διεθνώς μπορεί να είναι μεγαλύτερες από της κρίσης του 2008

    • Bloomberg


    Η BlackRock υποστηρίζει ότι το μέγεθος των αναγκών αναδιάρθρωσης παγκοσμίως θα μπορούσε να υπερβεί το προηγούμενο ιστορικό υψηλό που ακολούθησε μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

    «Ένας σημαντικός λόγος είναι η μεγάλη αύξηση του χρέους που δεν είναι επενδυτικής κατηγορίας», ανέφερε ο κλάδος ανάλυσης της εταιρείας, το BlackRock Investment Institute, σε σημείωμά του στις 19 Οκτωβρίου. Το ύψος του σε κυκλοφορία χρέους με διαβάθμιση κατώτερη της επενδυτικής βαθμίδας, συμπεριλαμβανομένων δανείων και ιδιωτικών πιστώσεων, έχει υπερδιπλασιαστεί στα 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από το 2007, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού.

    Καθώς το συνολικό κόστος δανεισμού μειώθηκε, οι εταιρείες φορτώθηκαν με χρέη. Αυτό καθιστά πολλές από αυτές ευάλωτες, καθώς τα έσοδά τους δέχτηκαν πλήγμα από τις αναταράξεις που προκάλεσε στις αγορές η Covid-19.

    Η BlackRock δεν είναι η μόνη που προειδοποιεί για τους κινδύνους χρεοκοπίας εταιρειών. Παρά τα χαμηλά επιτόκια, οι εταιρικές πτωχεύσεις στις ΗΠΑ σημείωσαν το χειρότερο τρίτο τρίμηνο τους ιστορικά.

    Ενώ οι υποστηρικτικές δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές βοήθησαν τις εταιρείες να αυξήσουν τα κεφάλαια τους και να μειώσουν το κόστος δανεισμού, «δεν έχουν ωφεληθεί όλοι οι δανειολήπτες το ίδιο» και οι μικρότερες εταιρείες δεν έχουν πρόσβαση στις αγορές, ανέφερε η BlackRock στο σημείωμα της.

    Αρκετές εταιρείες πιθανόν να χρειαστεί να στραφούν σε ιδιωτικά κεφάλαια για την αναδιάρθρωσή τους στη μετά Covid-19 εποχή, σύμφωνα με τη εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού και αυτό προσφέρει πιθανή διαφοροποίηση των αποδόσεων για τους επενδυτές.

    Από το 2007, οι ιδιωτικές πιστώσεις αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς και έχουν επεκταθεί σε 850 δισεκατομμύρια δολάρια, χρηματοδοτώντας εταιρείες που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν στραφεί στις τράπεζες ή στις αγορές όπου θα καλούνταν όμως να πληρώσουν υψηλά επιτόκια, πρόσθετε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ