• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι ανόδου – Νέο ρεκόρ πάνω από τα 51.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Το απίστευτο ανοδικό ράλι του Βitcoin συνεχίζει, με την τιμή του κρυπτονομίσματος να καταγράφει νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 51.000 δολάρια.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου αυξήθηκε την Τετάρτη κατά 6% σχεδόν και διαμορφώθηκε στα 51.431 δολάρια. Ο δείκτη Bloomberg Galaxy Crypto επίσης σημείωσε ρεκόρ.

    Το ράλι του Bitcoin αποτελεί για ορισμένους μία κερδοσκοπική φούσκα. Ωστόσο, οι οπαδοί του επισημαίνουν ότι το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά από την πρόσφατη επένδυση ύψους 1,4 δισ. δολαρίων που πραγματοποίησε η Tesla σε αυτό.

    Η MicroStrategy Inc. δήλωσε την Τρίτη ότι θα πουλήσει 600 εκατομμύρια δολάρια μετατρέψιμων ομολόγων και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να αγοράσει περισσότερα ψηφιακά νομίσματα.

    Bitcoin helps drive surge in Bloomberg gauge of digital coins

    Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες πρόκειται να επεκταθεί, οδηγώντας σε περαιτέρω κέρδη.

    “Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το Bitcoin ενισχύεται, αλλά αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η τάση που ξεκίνησε η MicroStrategy και έκανε δημοφιλή η Tesla: η μετακίνηση των θεσμικών στο Bitcoin για αντιστάθμιση του πληθωρισμού”, δήλωσε ο Νικόλας Πελεκάνος, επικεφαλής συναλλαγών της NEM.

    Η δραστηριότητα στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin δείχνει ότι οι traders δεν βλέπουν ξαφνικό τέλος στο ράλι του κρυπτονομίσματος, με τα spread να συνεχίζουν να διευρύνονται μεταξύ του ενεργού συμβολαίου και των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Bitcoin 60-day realized volatility rising but below 2017 boom level

    Άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές ασιατικών εταιρειών που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα. Η ιαπωνική Monex Group εκτινάχθηκε κατά 11% και βρέθηκε σε υψηλό 13 ετών και η BC Technology Group στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ.

    Στον χορό των κρυπτονομισμάτων και η Mastercard

    JP Morgan: Τώρα τους «αρέσει» το Bitcoin

    Ο δήμαρχος του Μαϊάμι θέλει να πληρώνει τους εργαζόμενους και να εισπράττει φόρους σε Bitcoin

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ