• Cryptocurrencies

    JP Morgan: Τώρα τους “αρέσει” το Bitcoin

    • NewsRoom
    JP Morgan

    Jamie Dimon, Πρόεδρος JP Morgan


    To 2017 ο επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon, είχε χαρακτήρισε «απάτη» το bitcoin, προσθέτοντας πως οποιοσδήποτε trader της εταιρείας εμπλεκόταν σε συναλλαγή με κρυπτονομίσματα θα απολυόταν.

    Σήμερα όμως ο έτερος πρόεδρος της αμερικανικής τράπεζας, Daniel Pinto, παραδέχτηκε ότι η πολιτική που ακολουθούνταν για το bitcoin ήταν λανθασμένη: «Εάν προϊόντος του χρόνου αναπτυχθεί μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από διαφορετικούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και επενδυτές, θα πρέπει να συμμετέχουμε».

    Ειδικότερα, το CNBC ανέφερε ότι τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε για χιλιάδες traders της JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο, ο επικεφαλής των παγκόσμιων αγορών Troy Rohrbaugh προέβη στο ακόλουθο ερώτημα: «Πότε θα εμπλακούμε στην αγορά κρυπτονομισμάτων;
    Η ζήτηση δεν είναι ακόμα εκεί που θέλουμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι κάποια στιγμή».

    bfm7295.jpg
    Σημειώνεται πως η JPMorgan έχει αποτύχει ήδη τέσσερις φορές να χτυπήσει το bitcoin.
    d.jpg
    Πάντως, η JP Morgan δεν είναι η μοναδική τράπεζα που θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και των κρυπτονομισμάτων.

    Όπως αναφέρει το CNBC, η Goldman Sachs διοργάνωσε ένα ιδιωτικό φόρουμ με τον Mike Novogratz, τον CEO-ιδρυτή της κρυπτογραφικής εταιρείας Galaxy Digital, για υπαλλήλους και πελάτες.

    Ο Novogratz προέβη σε επεξηγήσεις για bitcoin, ethereum και άλλα νομίσματα.



    ΣΧΟΛΙΑ