• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Στον χορό των κρυπτονομισμάτων και η Mastercard

    • Bloomberg


    Η Mastercard ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους κατόχους καρτών να πραγματοποιούν συναλλαγές σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της.

    Πρόκειται για μία ακόμη εταιρεία που “αγκαλιάζει” τα ψηφιακά νομίσματα. Παράλληλα, “ασχολείται ενεργά” με τα σχέδια των κεντρικών τραπεζών διεθνώς να λανσάρουν νέα ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με δημοσίευση που ανάρτησε στο blog της.

    Η Mastercard θα δώσει προτεραιότητα στην προστασία των καταναλωτών και τη συμμόρφωση στα δικά της σχέδια, επισήμανε ο Raj Dhamodharan, εκτελεστικός αντιπρόεδρος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και προϊόντων blockchain, στην ανάρτηση.

    Η εταιρεία έχει ήδη συνεργαστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Wirex και BitPay – αλλά και στο παρελθόν έχει απαιτήσει να μετατρέπονται τα ψηφιακά νομίσματα σε παραστατικό χρήμα πριν από την επεξεργασία πληρωμών για συναλλαγές στο δίκτυό της.

    Δεν θα συμπεριληφθούν όλα τα κρυπτονομίσματα στη νέα της πολιτική. Η Mastercard ξεχώρισε τα λεγόμενα “stablecoins”, τα οποία συχνά προσδένονται στην αξία ενός άλλου περιουσιακού στοιχείου, όπως το αμερικανικό δολάριο.

    “Πολλά από τα εκατοντάδες ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που κυκλοφορούν εξακολουθούν να χρειάζεται να ενισχύσουν τα μέτρα συμμόρφωσής τους, οπότε δεν θα πληρούν τις απαιτήσεις μας”, δήλωσε ο Dhamodharan. “Περιμένουμε από τους καταναλωτές και το οικοσύστημα στο σύνολό του να αρχίσουν να συσπειρώνονται γύρω από τα κρυπτονομίσματα που προσφέρουν αξιοπιστία και ασφάλεια”.

    Η μετοχή της Mastercard σημείωσε στην προσυνεδρίαση άνοδο 2% στη Νέα Υόρκη, με την τιμή της να διαμορφώνεται στα 341 δολάρια.

    Η ανακοίνωση της Mastercard έρχεται μετά την απόφαση της Tesla να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin αυτήν την εβδομάδα, εκτοξεύοντας την τιμή του κρυπτονομίσματος στα ύψη.

    “Η αλλαγή μας στην άμεση υποστήριξη ψηφιακών στοιχείων θα επιτρέψει σε περισσότερους εμπόρους να δέχονται τα κρυπτονομίσματα”, δήλωσε ο Dhamodharan. “Αυτή η αλλαγή θα μειώσει επίσης τις ανεπάρκειες, επιτρέποντας τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπόρους να αποφύγουν να κάνουν μετατροπή από τα ψηφιακά στα παραδοσιακά νομίσματα προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορές”.

    Σημειώνεται ότι η Visa επισήμανε πως εάν ένα ψηφιακό νόμισμα γίνει αναγνωρισμένο μέσο συναλλαγής, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η εταιρεία δεν θα το προσθέσει στο δίκτυό της, το οποίο υποστηρίζει ήδη 160 νομίσματα. Και η Bank of New York Mellon είπε την Πέμπτη ότι θα φυλάσσει, θα μεταφέρει και θα εκδίδει Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

    Η φιλοσοφία της Mastercard σχετικά με τα κρυπτονομίσματα “έχει να κάνει με την επιλογή”, ​​δήλωσε ο Dhamodharan.

    “Η Mastercard δεν είναι εδώ για να σας προτείνει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κρυπτονομίσματα. Αλλά είμαστε εδώ για να επιτρέψουμε στους πελάτες, τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις να διακινήσουν την ψηφιακή αξία”.

    Γιατί όσοι ασχολούνται με το bitcoin είναι κυρίως άντρες κάτω των 30 ετών με υπερβολική αυτοπεποίθηση

    Ο Έλον Μασκ σπάει την αποχή από το Twitter για να «ανεβάσει» το κρυπτονόμισμα Dogecoin

    Ο ιδιοφυής Vitalic Buterin, το Ether και τα δυο ορόσημα του 2021

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ