• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο δήμαρχος του Μαϊάμι θέλει να πληρώνει τους εργαζόμενους και να εισπράττει φόρους σε Bitcoin

    • Bloomberg

    Francis Suarez


    Ο δήμαρχος του Μαϊάμι, Francis Suarez, πρότεινε την πληρωμή εργαζομένων στο Δήμο αλλά και την είσπραξη φόρων σε Bitcoin, επεκτείνοντας μια καμπάνια για την προώθηση των κρυπτονομισμάτων.

    Ο δήμαρχος θέλει να επιτρέψει στους εργαζομένους της πόλης του Μαϊάμι να έχουν τη δυνατότητα πληρωμής μέρους ή ολόκληρου του μισθού τους σε Bitcoin, σύμφωνα με ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο. Επιπλέον, ο δήμαρχος πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να πληρώνει τους φόρους ακινήτων ή τα δημοτικά τέλη σε κρυπτονομίσματα.

    Παρόλο που το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα με 4-1, συμφώνησε μόνο να μελετήσει την πρακτικότητα τέτοιων βημάτων, αντί να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου, όπως ήταν η αρχική πρόταση.

    Ο Suarez θέλει να προσελκύσει επενδυτές και εταιρείες τεχνολογίας της Silicon Valley και η υιοθέτηση του Bitcoin αποτελεί βασική συνιστώσα αυτού του σχεδίου. «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σημείο που βλέπουμε μια σημαντική αλλαγή», δήλωσε ο Suarez.

    Ο δήμαρχος διερευνά επίσης  τη σκοπιμότητα επένδυσης κυβερνητικών κεφαλαίων σε Bitcoin. Ωστόσο, μόνο τον τελευταίο χρόνο, το Bitcoin έχει δείξει ότι μπορεί να διπλασιαστεί στην τιμή – ή να χάσει τη μισή του αξία – σε ένα μήνα.

    Νέες ιδέες

    Ο Suarez, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να επανεκλεγεί φέτος, εμφανίζεται πρόθυμος να εξετάσει και να προωθήσει νέες ιδέες. Στα τέλη του 2020, άρχισε να έρχεται σε επαφή με επενδυτές τεχνολογίας Silicon Valley στο Twitter.

    Η πρόταση για την πληρωμή σε κρυπτονομίσματα έρχεται έπειτα από την αποκάλυψη της Tesla ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο Bitcoin, μια μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης από την κορυφαία εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

    Στο ψήφισμα, ο δήμαρχος περιέγραψε το Bitcoin ως ένα όλο και πιο δημοφιλές περιουσιακό στοιχείο για άτομα, εταιρείες και μεγάλους επενδυτές. Το σχέδιο είναι μέρος μιας εκστρατείας για να καταστεί το Μαϊάμι μια πόλη που «αγκαλιάζει νέες τεχνολογίες», ανέφερε το ψήφισμα.

    Ο Ken Russell, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ότι «σίγουρα δεν αντιτίθεται» στην ιδέα της υιοθέτησης του Bitcoin από τον Δήμο, αλλά είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι «όλοι γνωρίζουμε που μπαίνουμε».

    Διαβάστε ακόμα:

    Στον χορό των κρυπτονομισμάτων και η Mastercard



    ΣΧΟΛΙΑ