• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Εκτίναξη των τιμών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα – Στα 114.500 δολάρια η Aston Martin

    • Bloomberg
    Εκτίναξη των τιμών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα - Στα 114.500 δολάρια η Aston Martin


    Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η έλλειψη τσιπ περιορίζει την προσφορά νέων οχημάτων. Την κορυφαία απόδοση σημείωσε η Aston Martin Vanquish, η οποία σημείωσε άλμα 37% σε σχέση με τον τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, φτάνοντας στις  84.000 στερλίνες (114.500 δολάρια).

    Οι μέσες τιμές αυξήθηκαν κατά 30% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την Motorway, μια start up εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που φέρνει σε επαφή τους καταναλωτές με τις αντιπροσωπείες.

    “Υπάρχουν πολύ λίγα νέα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται και παραδίδονται, οπότε υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα αποθέματα νέων αυτοκινήτων και αυτό μετατοπίζει την τεράστια ζήτηση στο χώρο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Motorway, Tom Leathes.

    Wheeler Dealers

    Η αυξημένη ζήτηση για μεταχειρισμένα οχήματα αποτυπώνει ξεκάθαρα την αλλαγή που έφεραν στις συνήθειες των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο οι καθυστερήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, εν μέσω της πανδημίας.

    Οι τιμές παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον δείκτη Manheim U.S. Used Vehicle Value Index, που καταρτίστηκε από την Cox Automotive Inc.

    Η Motorway, η οποία πραγματοποιεί καθημερινά πλειστηριασμούς και πουλάει περισσότερα από 8.000 αυτοκίνητα το μήνα, δήλωσε ότι αύξησε τις πωλήσεις της κατά 306 εκατομμύρια στερλίνες το τρίτο τρίμηνο φέτος, αύξηση άνω του 300% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020. Η εταιρεία αναμένει οι ετήσιες πωλήσεις στην πλατφόρμα της να ξεπεράσουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

    Οι κορυφαίοι

    Μαζί με την Aston Martin Vanquish, μεταξύ των κορυφαίων αυτοκινήτων περιλαμβάνονται τα μοντέλα Vauxhall Agila και Ford Focus, πριν από το Volkswagen Eos, σύμφωνα με την Motorway. Το μοντέλο S της Tesla έμεινε πίσω από αρκετά άλλα, σημειώνοντας αύξηση κατά 14% το προηγούμενο έτος.

    Περισσότεροι από 3.000 αντιπρόσωποι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Motorway, στην οποία έχουν πωληθεί πάνω από 100.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την ίδρυση της το 2017, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ