• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτές είναι οι πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

    Βιέννη, Αυστρία


    Η Βιέννη μόλις τερμάτισε το επί 7ετίας σερί της Μελβούρνης ως η καλύτερη πόλη για να ζήσει κανείς στον κόσμο, σύμφωνα με τον Economist.

    Η αυστριακή πρωτεύουσα πέτυχε ένα σχεδόν τέλειο σκορ – 99,1 από τις 100 μονάδες – λαμβάνοντας υπόψιν το περιβάλλον, την ασφάλεια, τις υποδομές, την εκπαίδευση, την σταθερότητα, τις υπηρεσίες υγείας και τον πολιτισμό. Πόλεις της Αυστραλίας και του Καναδά κατέλαβαν έξι από τις δέκα πρώτες θέσεις, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην καταφέρνουν να μπουν στην δεκάδα για άλλη μια φορά.

    Τα μεγάλα οικονομικά κέντρα, όπως το Λονδίνο (48η θέση) και η Νέα Υόρκη (57η θέση) υποφέρουν από το βάρος της επιτυχίας τους, σύμφωνα με τον Economist, με τα ασφυκτικά μέσα μεταφοράς, την υψηλή εγκληματικότητα και την κυκλοφοριακή συμφόρηση να μειώνουν την ελκυστικότητά τους.

     

     

    Στην Ασία, η Οσάκα (3η) και το Τόκιο (7ο) ανέβηκαν στην υψηλότερη θέση τους εδώ και παραπάνω από μια δεκαετία, με μείωση της εγκληματικότητας και βελτιώσεις στα μέσα δημόσιας μεταφοράς. Οι περισσότερες από τις καλύτερες θέσεις στην κατάταξη καταλαμβάνονται από μεσαίου μεγέθους πόλεις σε πλουσιότερες χώρες με σχετικά λιγότερο πληθυσμό.

    Η Χονολουλού είναι η αμερικανική πόλη με την υψηλότερη κατάταξη στην 23η θέση, ακολουθούμενη από το Pittsburgh στην 32η.

    Στο τέλος του πίνακα με τις 140 πόλεις, εκείνη με τη χαμηλότερη κατάταξη είναι η Δαμασκός, που υποφέρει ακόμα από τον πόλεμο, ενώ η Αθήνα βρίσκεται σχεδόν στη μέση και πιο συγκεκριμένα στην 72η θέση.



    ΣΧΟΛΙΑ