• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτά είναι τα hedge funds με τις καλύτερες αποδόσεις το 2020 – H ανατροπή που έφερε η πανδημία

    • Bloomberg

    Chase Coleman, επικεφαλής της Tiger Global


    Η Tiger Global Management κατέλαβε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των πιο κερδοφόρων hedge funds για το 2020 και η Renaissance Technologies δεν κατάφερε φέτος να συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη λίστα, εξέλιξη που δείχνει ότι οι συνθήκες διαπραγμάτευσης πέρυσι ευνόησαν τον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή τους διαχειριστές που έκαναν μόνοι τους τις σωστές επιλογές μετοχών, έναντι των αλγορίθμων.

    Η βιομηχανία κέρδισε 127 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που εμπιστεύονται τους traders να καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LCH Investments. Το Tiger Global του επιτυχημένου διαχειριστή Chase Coleman, απέφερε 10,4 δισ. δολάρια στους πελάτες, μετά αμοιβών, και το Millennium Management του Izzy Englander ακολούθησε με μικρή διαφορά, στα 10,2 δισ. δολάρια.

    Το Renaissance, που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος μαθηματικός Jim Simons, δεν κατάφερε να παραμείνει στη λίστα με τα 20 κορυφαία σε αποδόσεις hedge funds, καθώς ορισμένα από τα δημόσια funds του έχασαν πάνω από 30% την περασμένη χρονικά. Το 2019 είχε βρεθεί στην τρίτη θέση της λίστα της LCH, η οποία εστιάζει στους διαχειριστές με το μεγαλύτερο συνολικό κέρδος από την αρχή της ίδρυσης των εταιρειών και έχει σχεδιαστεί για να ευνοεί τα μεγαλύτερα και παλαιότερα hedge funds.

    Η κατάταξη αντικατοπτρίζει μία σημαντική εξέλιξη της περυσινής ταραχώδους χρονιάς, με τα hedge funds να κερδίζουν ή να χάνουν τεράστια χρηματικά ποσά, καθώς η πανδημία Covid-19 έπληξε τον κόσμο και οι κεντρικές τράπεζες διέθεσαν πρωτοφανή οικονομία κίνητρα για τον περιορισμό του οικονομικού αντίκτυπου. Το μεγαλύτερο hedge fund, το Bridgewater Associates του Ray Dalio, κατέγραψε απώλειες 12,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    “Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στις ιδιαίτερα ασταθείς αγορές του 2020, ταλαντούχοι, μεμονωμένοι διαχειριστές κεφαλαίων με όραμα και ευελιξία είχαν καλύτερη απόδοση από τους προγραμματισμένους μηχανισμούς», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της LCH, Rick Sopher.

    Η ετήσια έρευνα της εταιρείας του είναι ένας μόνο τρόπος για να εξετάσουμε την κερδοφορία του κλάδου, καθώς μπορεί να αποκλείει νεότερα ή μικρότερα hedge funds που ξεπέρασαν σε ποσοστιαία βάση, αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους 20 πρώτους.

    Οι 20 διαχειριστές της κατάταξης, επέβλεψαν περίπου το 17% των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων των hedge funds και πέτυχαν περίπου το 43% των κερδών ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει αποκομίσει η βιομηχανία από την αρχή, σύμφωνα με την LCH.

     

     

    Πηγή: Bloomberg (τα κέρδη είναι σε δισεκατομμύρια δολάρια)

     

    Michael Platt: Ο trader που νίκησε την πανδημία πετυχαίνοντας απόδοση 95% το 2020

    Elon Musk: Δίνει 100 εκατ. δολάρια έπαθλο για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα

    Amancio Ortega: Το επιτυχημένο «στοίχημα» του ιδρυτή της Zara που διπλασίασε τα κεφάλαια του

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ