• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Δίνει 100 εκατ. δολάρια έπαθλο για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα

    • Bloomberg

    Elon Musk, CEO Tesla


    Ο δισεκατομμυριούχος  Elon Musk δήλωσε ότι σκοπεύει να δωρίσει 100 εκατ. δολάρια που θα χρησιμοποιηθούν ως έπαθλο για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

    Μάλιστα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δεσμεύτηκε για τη συγκεκριμένη κίνηση μέσω του λογαριασμού του στο twitter, το αγαπημένο του social media και διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την επόμενη εβδομάδα.

     

    Η καθαρή αξία της περιουσίας του συνιδρυτή της Tesla σημείωσε θεαματική άνοδο το προηγούμενο έτος, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει αυτή του Jeff Bezos, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία του διατήρησε σταθερά κέρδη, προσελκύοντας ορδές επενδυτών λιανικής, ενώ η μετοχή της εισήλθε στον δείκτη S&P 500.

    Η εταιρεία του γεννημένου στη Νότια Αφρική επιχειρηματία, έχει αξίας 201,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Μία από τις πρώτες αντιδράσεις του όταν αναδείχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ήταν να ζητήσει συμβουλές για το πώς θα δωρίσει μέρος των χρημάτων του.

    Παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει το Giving Pledge, ο Musk έχει να επιδείξει περιορισμένο φιλανθρωπικό έργο. Δώρισε περισσότερα από 257 εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Musk – ισοδύναμο με περίπου 0,1% της τρέχουσας περιουσίας του – το οποίο με τη σειρά του διένειμε 65 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2016 και 2018 σε περίπου 200 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σύμφωνα με ανάλυση του Quartz.

    Το γεγονός ότι ο Musk εστίασε στη δέσμευση άνθρακα συνάδει με τα άλλα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα, τα οποία επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό σε τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

    Η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα είναι ένα μείγμα διαφορετικών τεχνολογιών, οι οποίες έχουν ένα κοινό στόχο: την “παγίδευση” του διοξειδίου του άνθρακα, ενός αερίου που θερμαίνει τον πλανήτη και την αποτροπή της απόρριψης του στην ατμόσφαιρα.

    Ο Musk έχει δηλώσει ότι ο λόγος που συσσωρεύει πλούτο είναι να τον διαθέσει, ή τουλάχιστον να τον ανακατευθύνει στα έργα που υποστηρίζει με πάθος, δηλαδή στην εξερεύνηση του διαστήματος. «Θα χρειαστούν πολλοί πόροι για να χτιστεί μια πόλη στον Άρη», είπε στο γερμανικό Axel Springer. «Θέλω να μπορώ να συνεισφέρω όσο το δυνατόν περισσότερο».

    O Elon Musk εκθρόνισε τον Jeff Bezos της Amazon και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

    Elon Musk: To ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου για το bitcoin – Η ερώτηση μέσω twitter

    Elon Musk εναντίον Warren Buffett: Πώς η Tesla απειλεί την Berkshire Hathaway

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ