• Big Story

    Τράπεζα Πειραιώς: Ήλθε η ώρα το ΤΧΣ να βρει Διευθύνοντα Σύμβουλο


    Αναλαμβάνει δράση το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο θέμα της επιλογής CEO στην Τράπεζα Πειραιώς. Και στέλνει σαφές μήνυμα ότι η διαδικασία επιλογής θα πρέπει να λήξει πολύ νωρίτερα από το τέλος Νοεμβρίου, επιχειρώντας να βάλει τέρμα στον «εμφύλιο» μεταξύ των μετόχων που μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει από τη θέση εγνωσμένου κύρους τραπεζίτες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ΤΧΣ -που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα- είχε ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Σημειώνουμε ότι εκφρασμένη πρόθεση του ΤΧΣ -ως βασικού μετόχου της τράπεζας- είναι η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης και για το λόγο αυτό εξετάζει και όλες τις νομικές παραμέτρους προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Στόχος του Ταμείου είναι να διασφαλίσει την επόμενη μέρα και την πορεία την τράπεζας.

    Ειδικότερα στη συνεδρίαση του το ΤΧΣ επικεντρώθηκε στους χειρισμούς που θα ακολουθήσει αναφορικά με την τοποθέτηση διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου η όποια κίνηση του να είναι απολύτως καλυμμένη νομικά και να μην μπορεί να την προσβάλλει κανένας.

    Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι το Ταμείο μεταξύ των άλλων έχει ζητήσει γνωμοδότηση από νομικούς για το πως θα πρέπει να «τρέξει» -αν τελικά αποφασισθεί- η γενική συνέλευση.

    Σε κάθε περίπτωση καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στόχος του ΤΧΣ -το οποίο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Τράπεζα Ελλάδος- είναι να υπάρξει συναινετική λύση στο πρόσωπο και να βγει σύντομα «λευκός καπνός» από την Επιτροπή Διορισμών (Nomination committee) της Πειραιώς στο θέμα του CEO.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θοδωρής Ρουσόπουλος – Νίκος Παππάς: Τα alter ego δύο πρωθυπουργών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Καραμούζης: Καλεί τους οικονομικά και πνευματικά ισχυρούς να συμβάλουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Διονύσης Χιόνης: Τα οικονομικά του λαϊκισμού



    ΣΧΟΛΙΑ