• Business

    Folli Follie: Διαφωνίες στο ΔΣ για τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, δυσαρέσκεια για τους συμβούλους

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Στην απόφαση να μην υπογράψουν το term sheet που περιλαμβάνει τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης, πριν από την έλευση των ομολογιούχων στην Αθήνα και τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις κατέληξε το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς υπήρξαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου που διαφώνησαν και τάχθηκαν υπέρ της υπογραφής του term sheet ως έχει, χωρίς άλλη καθυστέρηση (από το χθεσινό ΔΣ λέγεται πως απουσίαζε ο Κινέζος εκπρόσωπος της Fosun).

    Αντίθετα, η πλειοψηφία θεωρεί πως υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, τα οποία θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας του σχεδίου διάσωσης της αμαρτωλής εταιρείας και για αυτό επέλεξε να περιμένει μέχρι τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους ομολογιούχους επί ελληνικού εδάφους. Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι ομολογιούχοι φέρεται να αποδέχονται οι μέτοχοι να διατηρήσουν ένα ποσοστό περίπου 8% στη νέα Folli Follie, αντί 3% που διεκδικούσαν αρχικά.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως όλοι συνειδητοποιούν πως η συμφωνία με τους ομολογιούχους είναι μονόδρομος για την αποφυγή του «ξαφνικού θανάτου» και της άτακτης πτώχευσης και επισημαίνουν πως αργά ή γρήγορα θα υπογραφεί καθώς αποτελεί ειλημμένη απόφαση.

    Στον αντίποδα, οι ομολογιούχοι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε οποιοδήποτε σχέδιο εξυγίανσης, εάν δεν λάβουν πρώτα το πόρισμα της PwC για την πραγματική οικονομική κατάσταση της Folli Follie. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν πως ο ελεγκτικός οίκος ζήτησε περιθώριο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να παραδώσει το πόρισμά του αφού πέραν του εσωτερικού θα περιλαμβάνει και τις δραστηριότητες του ομίλου στο εξωτερικό.

    Στο μεταξύ, έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί για τη στάση των συμβούλων αναφορικά με την καθυστέρηση στην υλοποίηση των αποφάσεων για την εκποίηση κάποιων σημαντικών assets του ομίλου, όπως το ακίνητο στο Χονγκ Κονγκ, η FF Cosmetics και το ελικόπτερο που δεν έχουν δεσμευθεί από την ελληνική δικαιοσύνη.

    Οι πωλήσεις αυτές εκτιμάται πως θα έδιναν σημαντικές ανάσες ρευστότητας στον όμιλο, του οποίου τα κεφάλαια αρχίζουν και μειώνονται επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να λιγοστεύουν και οι πιθανότητες επιβίωσης.

    Είναι ξεκάθαρο πως όλα πλέον κινούνται γύρω από την έλευση των ομολογιούχων στην Αθήνα και τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, όπου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα προχωρήσει από εδώ και πέρα η προσπάθεια διάσωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Ποιος αναλαμβάνει νέος Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου, πού μεταφέρεται ο Ηλίας Δημητρακόπουλος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατάθεση στελέχους Υπερταμείου για Folli Follie: Το σπίτι στις Σπέτσες έχει αξία 36 εκατ. και το έδωσαν σε φίλο τους

    MH XASETEQ Αποκαλυπτικό: «Κλείδωσε» και η πώληση του ελικοπτέρου της Folli Follie – Νέο business plan κατέθεσε η Deloitte



    ΣΧΟΛΙΑ