• Big Story

    Η μεγαλύτερη μπλόφα. Λεπτό προς λεπτό τα “χτυπήματα” για τις άδειες στις 66 ώρες, που συγκλόνισαν την Ελλάδα

    • NewsRoom


    Τελείωσε η παρτίδα για τις άδειες; Ποιος το είπε αυτό; Το καλό τώρα ξεκινά. Σενάρια, παραφιλολογία, ιστορίες και παραμύθια έχουμε να ακούσουμε χιλιάδες τις επόμενες μέρες. Μέχρι να γράψει όμως ο καθένας τη δική του άποψη ας δούμε τα γεγονότα: Πόσα “χτυπήματα” χρειάστηκαν να γίνουν για να ακουστεί το περιβόητο sold;

    Γιάννης Αλαφούζος
    Γιάννης Αλαφούζος

    Πρώτη άδεια:

    Η  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου πήρε την πρώτη άδεια, η οποία κόστισε 43,6 εκατομμύρια ευρώ. Για να το καταφέρει αυτό χρειάστηκαν 10 ώρες και 58 “χτπήματα”. Στο τελικό χτύπημα μάλιστα “έφαγε” τα ολοστρόγγυλα 40 εκατ. ευρώ που είχε δώσει ο Καλογρίτσας. Τρίτος στη σειρά για την πρώτη άδεια ηρθε ο ατυχήσας Κοντομηνάς με 30,5 εκατ. ευρώ και ακολούθησαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με 20,5 εκατ. ευρώ και ο Ιβάν Σαββίδης με 20 εκατ. ευρώ. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι η κυπριακή εταιρεία ITV CP (15,5 εκατ. ευρώ), ο Κυριακού για τον ΑΝΤ1 (13,5 εκατ. ευρώ) και το STAR (8 εκατ. ευρώ).

    Χρήστος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας
    Χρήστος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας

    Δεύτερη άδεια:

    Ο Καλογρίτσας στη δέυτερη άδεια μπήκε πιο δυναμικά, με  12,6 εκατ. ευρώ για να φτάσει τελικά να κλείσει στα 52,6 εκατ. ευρώ. Την άδεια αυτή διεκδίκησε ο Μαρινάκης, που έφτασε στα 46,2 εκατ. ευρώ, ο ALPHA  στα 41,5 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤΙ1 με τον Θοδωρή Κυριακού, ο οποίος από τα 13,5 εκατ. ευρώ της πρώτης άδειας έφτασε στα 23 εκατ. ευρώ και για μία ακόμα φορά ο Ιβάν Σαββίδης ακολούθησε με 38,5 εκατ. ευρώ. Το Star, ούτε καν άγγιξε καθώς έμεινε σταθερό και αμετακίνητο πολύ χαμηλά, μόλις στα 8 εκατ. ευρώ.

    Θ. Κυριακού. Επικεφαλής ΑΝΤ1
    Θ. Κυριακού. Επικεφαλής ΑΝΤ1

    Τρίτη άδεια:

    Ο Θ. Κυριακού διασφάλισε τη συνέχεια του ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. πλειοδοτώντας με 75,9 εκατ. ευρώ, την πιο άκριβη άδεια από όλες. Έπειτε από ένα σκληρό παιχνίδι, ο Κυριακού φάνηκε τολμηρός, υπερδιπλασίασε την προσφορά του, αφήνοντας δεύτερο το Μαρινάκη, ο οποίος αν και χτύπησε 17 κατ. επιπλέον από την προηγούμενη προσφορά του, έφτασε μόλις στα 63,8 εκατ. ευρώ. Τρίτος και καταϊδρωμένος πάλι, ο Ιβάν Σαββίδης που έφτασε στα 52 εκατ. ευρώ, ακολούθησε ο ALPHA με 46 εκατ. ευρώ και πάλι στις τελευταίες θέσεις το STAR, που μόλις και μετά βίας έδωσε 18 εκατ. ευρώ.

    Ευάγγελος Μαρινάκης. Εφοπλιστής
    Ευάγγελος Μαρινάκης. Εφοπλιστής

    Τέταρτη άδεια:

    Ο Μαρινάκης περίμενε πολύ και δε θα άφηνε την τελευταία άδεια να του ξεφύγει. Η εταιρεία του ALTER EGO, χτύπησε στα 73,9 εκατομμύρια ευρώ και έγινε ο τελευταίος νόμιμος καναλάρχης, αφού αύξησε την προσφορά του κατά 10 εκατ. ευρώ. Ο Κοντομηνάς προσπάθησε και πρόσθεσε στη δική του προσφορά 15 εκατ. ευρώ, χωρίς να τα καταφέρει όμως. Το αυτό και για τον Σαββίδη, ο οποίος πάλι τρίτος έφτασε στα 61,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο ίδιος σε live συνδεση δήλωσε ότι η προσφορά του ήταν μηδενική. Το  Star συνέχισε με την τακτική που είχε παρουσιάσει και στις 3 προηγούμενες άδειες και με την προσφορά του να φτάει μόλις τα 13,5 εκατ. ευρώ, ήταν ήδη χαμένος από χέρι. Τέλος, η απάντηση της κυπρικής εταιρείας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ έφτασε στα 18 εκατ. ευρώ αλλά μάταια.

    άδειες tv

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

     

    http://www.mononews.gr/prosfores-ta-posa-ke-taktikes/71159

     



    ΣΧΟΛΙΑ