ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το “κόλπο” που θα πείσει τους προϊσταμένους των δημοσίων υπηρεσιών να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους φαίνεται πως βρήκε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, “χτυπώντας” εκεί που… πονάνε: αποκλείοντας δηλαδή όσους δεν το πράξουν από την ανάληψη τέτοιας θέσης στο μέλλον.
Με τροπολογία που υπογράφει η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή δίνεται νέα προθεσμία 30 ημερών (οι προηγούμενες εξέπνευσαν στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Αυγούστου) στους προϊσταμένους των δημοσίων υπηρεσιών να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους. Όσοι δεν το κάνουν, απλά θα αγνοηθούν στη διαδικασία επιλογής νέων προϊσταμένων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2018, και οι νέοι προϊστάμενοι θα αναλάβουν το έργο της αξιολόγησης, η οποία από την επόμενη χρονιά θα είναι απολύτως δεσμευτική, δηλαδή η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, καθώς και τυχόν μετατάξεις, θα εξαρτώνται από τους βαθμούς τους στην αξιολόγηση.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην τροπολογία, “οι αξιολογητές των υπαλλήλων, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν.3528/2007 και ν.3584/2007), πρέπει να έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση αξιολόγησης των υφισταμένων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου (ν.4369/2016)”.
Με αυτόν τον τρόπο, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρούν ότι θα καμφθούν οι αντιστάσεις που προβάλλουν οι προϊστάμενοι των δημόσιων υπηρεσιών και θα ολοκληρωθεί χωρίς άλλα παρατράγουδα η φετινή αξιολόγηση, που ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά. Όπως αναφέρουν μάλιστα πηγές του υπουργείου, είναι στρατηγική επιλογή του να μην καταφύγει σε πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όποιου αρνηθεί να προβεί σε αξιολόγηση υπαλλήλων, και κάτι τέτοιο, όπως διαβεβαιώνουν, δε θα γίνει σε καμία περίπτωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:H Koμισιόν καρφώνει τον Τσίπρα: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε ποια επιδόματα θα καταργηθούν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρόκληση: Μπαρ-εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη είχε κόψει 2.231 παράνομες αποδείξεις!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Να τρομάξουμε, ή να εξοργιστούμε με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fiat Grande Panda: Ασφαλές και στιβαρό
- Ποια είναι η Suez International με την οποία προχώρησε σε συμφωνία η Aktor για τη διαχείριση υδάτων
- Warner Bros.: «Σφήνα» η Ancora στο deal με τη Netflix με απόκτηση μεριδίου $200 εκατ.
- Πληρωμές ΟΠΕΚΑ: Στις 27/2 τα επιδόματα Φεβρουαρίου – Πρόωρη διαθεσιμότητα στα ΑΤΜ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.