• Business

    Παρασκήνιο: Έτσι θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

    οφειλές


    Το “κόλπο” που θα πείσει τους προϊσταμένους των δημοσίων υπηρεσιών να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους φαίνεται πως βρήκε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, “χτυπώντας” εκεί που… πονάνε: αποκλείοντας δηλαδή όσους δεν το πράξουν από την ανάληψη τέτοιας θέσης στο μέλλον.

    Με τροπολογία που υπογράφει η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή δίνεται νέα προθεσμία 30 ημερών (οι προηγούμενες εξέπνευσαν στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Αυγούστου) στους προϊσταμένους των δημοσίων υπηρεσιών να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους. Όσοι δεν το κάνουν, απλά θα αγνοηθούν στη διαδικασία επιλογής νέων προϊσταμένων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2018, και οι νέοι προϊστάμενοι θα αναλάβουν το έργο της αξιολόγησης, η οποία από την επόμενη χρονιά θα είναι απολύτως δεσμευτική, δηλαδή η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, καθώς και τυχόν μετατάξεις, θα εξαρτώνται από τους βαθμούς τους στην αξιολόγηση.

    Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην τροπολογία, “οι αξιολογητές των υπαλλήλων, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν.3528/2007 και ν.3584/2007), πρέπει να έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση αξιολόγησης των υφισταμένων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου (ν.4369/2016)”.

    Με αυτόν τον τρόπο, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρούν ότι θα καμφθούν οι αντιστάσεις που προβάλλουν οι προϊστάμενοι των δημόσιων υπηρεσιών και θα ολοκληρωθεί χωρίς άλλα παρατράγουδα η φετινή αξιολόγηση, που ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά. Όπως αναφέρουν μάλιστα πηγές του υπουργείου, είναι στρατηγική επιλογή του να μην καταφύγει σε πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όποιου αρνηθεί να προβεί σε αξιολόγηση υπαλλήλων, και κάτι τέτοιο, όπως διαβεβαιώνουν, δε θα γίνει σε καμία περίπτωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:H Koμισιόν καρφώνει τον Τσίπρα: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε ποια επιδόματα θα καταργηθούν

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρόκληση: Μπαρ-εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη είχε κόψει 2.231 παράνομες αποδείξεις!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Να τρομάξουμε, ή να εξοργιστούμε με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;



    ΣΧΟΛΙΑ