• Πολιτική

    Υπόθεση Novartis: Η εισαγγελέας ψάχνει τραπεζικούς λογαριασμούς και των 10 πολιτικών

    Novartis

    Novartis


    Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ελέγχονται πιθανές θυρίδες, μετοχές και άυλα περιουσιακά στοιχεία και των 10 πολιτικών, τους οποίους οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν εμπλέξει στην υπόθεση δωροδοκιών της Novartis.

    Την εντολή έδωσε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στο πλαίσιο της έρευνας που η υπηρεσία της συνεχίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα.

    Η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να ερευνηθούν όλες οι τραπεζικές καταθέσεις των 10 πολιτικών αλλά και των μελών των οικογενειών τους (σύζυγοι και ενήλικα τέκνα), αλλά και θυρίδες που ενδεχομένως να τηρούν σε ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, μετοχές τους και γενικότερα άυλα περιουσιακά στοιχεία.

    Συνολικά για 38 πρόσωπα ζητά η εισαγγελέας να γίνουν φύλλο και φτερό τα περιουσιακά τους στοιχεία. Πρόκειται για τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη.

    Με την ίδια παραγγελία της η κυρία Τουλουπάκη ζητά να ελεγχθούν αντίστοιχα καταθέσεις, θυρίδες, μετοχές και των συζύγων και των ενήλικων παιδιών των πολιτικών.

    Την έγγραφη παραγγελία της η εισαγγελέας την απέστειλε, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Ζητά να της διαβιβαστούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς των περιουσιακών στοιχείων των 10 πολιτικών και των μελών της οικογένειας τους.

    Διευκρινίζεται ότι στη Βουλή έχει αποσταλεί για τους 10 πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στο αδίκημα της δωροδοκίας. Το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για τα πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται να διερευνάται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

    Ήδη, οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών δεκάδων γιατρών, οι οποίοι ερευνάται εάν δωροδοκήθηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλ. Αλαβάνος: Δεν νομίζω πως ο Σαμαράς τα πήρε από τη Novartis – Ο Τσίπρας είναι σαν τον Ιούδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Novartis: Έκθεση των επιθεωρητών Υγείας για μεγάλη παραγγελία φαρμάκων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΠΑΣΟΚ για Novartis: Αποδείχθηκε περίτρανα το φιάσκο της fake προανακριτικής επιτροπής



    ΣΧΟΛΙΑ