Πολιτική

Αλ. Αλαβάνος: Δεν νομίζω πως ο Σαμαράς τα πήρε από τη Novartis – Ο Τσίπρας είναι σαν τον Ιούδα

  • NewsRoom
αλεκος αλαβανος συριζα αλαβάνος

Αλέκος Αλαβάνος, πρώην πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ


Για ένα «παρακμιακό χαρακτήρα» τον οποίο έχει πλέον αποκτήσει η πολιτική ζωή του τόπου έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Crash.

O κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis σημειώνοντας πως για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Μάλιστα, όπως υποστήριξε πως υπάρχουν πρόσωπα που δεν θεωρεί πως δεν δωροδοκήθηκαν, μεταξύ των οποίων έσπευσε να τοποθετήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Ο Τύπος μιλάει για πολιτική ξεφτίλα και διαφθορά. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πρόσωπα που δεν τα πήραν. Ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Εγώ τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, δεν είμαστε φίλοι, δεν έχω φάει ποτέ σπίτι του, δεν τον έχω δει σε κάποιο σπίτι, αλλά έχεις ένα αισθητήριο», ανέφερε και εξήγησε: «… λές ότι ένας τέτοιος άνθρωπος πολύ δύσκολα να τα έχει πάρει. Δεν ξέρω ποιον λόγο έχει μια φαρμακευτική εταιρεία να χρηματίσει έναν πρωθυπουργό. Κινούνται σε χαμηλότερα γρανάζια».

Ο κ. Αλαβάνος στάθηκε επικριτικός απέναντι στην ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα καθώς όπως είπε μέχρι να καταδικαστεί ο αντίπαλος πρέπει να τον θεωρείς αθώο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού υποστήριξε πως ο κόσμος που με το δημοψήφισμα του 2015 πήρε μια τολμηρή και γενναία απόφαση προδόθηκε και έχει χάσει πλέον το ηθικό του. ΄«Γι’ αυτό τώρα πρέπει να βρει να ξαναβρεί το ηθικό και και ηθική του ο Ελληνικός λαός» είπε.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο προώθησε τον Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού η απάντηση του κινήθηκε στο πνεύμα των ημερών: «Ξέρετε, εγώ το ευαγγέλιο το ξέρω απ’ έξω. Ξέρω το παράδειγμα του Χριστού με τον Ιούδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.ΣΧΟΛΙΑ