• Business

    Οι αδελφοί Δομαζάκη, η Creta Farms και η απάντηση του mononews

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Με σημερινή τους ανακοίνωση, οι αδελφοί Δομαζάκη, που έχουν τα διοικητικά και μετοχικά ηνία της Creta Farms, αναφέρουν:

    «Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα περί δήθεν εκρηκτικών μας σχέσεων, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

    Ανακοινώνουμε, λοιπόν, προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η εταιρεία CRETA FARMS προχωρά με γοργά βήματα στα πλαίσια του νόμου και των κανόνων της εταιρικής διακυβέρνησης σε πράξεις και ενέργειες που θα συνδράμουν σημαντικά στην αύξηση των μεγεθών της και την δυναμική επιχειρησιακή της συνέχεια.

    Καλό θα είναι να σταματήσει η παραπληροφόρηση από οποιαδήποτε κατεύθυνση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναχαιτίσει την δυναμική της εταιρείας CRETA FARMS.

    Η οικογένεια Δομαζάκη παραμένει ακάθεκτη στο τιμόνι της εταιρείας και πασχίζει με κάθε τρόπο για την διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των μετόχων της CRETA FARMS και της εθνικής μας οικονομίας.»

    Η απάντησή μας:

    Αν και οι αδελφοί Δομαζάκη δεν μας κατονομάζουν, είναι ευνόητο ότι αναφέρονται στο mononews.gr που ήταν εκείνο το οποίο άνοιξε τον «χορό» των δημοσιευμάτων επί του θέματος.

    Εκείνο που οφείλουμε να τονίσουμε εξαρχής είναι ότι το mononews.gr δεν παραπληροφορεί.

    Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που θίγουν οι αδελφοί Δομαζάκη, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

    • Τα στελέχη της Creta Farms, νυν και πρώην, καθώς επίσης και άνθρωποι της αγοράς, γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι το τι έχει συμβεί.
    • Οι αδελφοί Δομαζάκη, με τα όσα τώρα υποστηρίζουν, προφανώς υπονοούν ότι όλοι εκείνοι δεν αντιλήφθηκαν την πραγματικότητα, αλλά πλανήθηκαν πλάνην οικτράν. Σαν δηλαδή να είδαν κάποιο όνειρο.
    • Ως εκ τούτου, αρμοδιότερος να απαντήσει επί της απαντήσεως των βασικών μετόχων της Creta Farms θα ήταν ο Λουίτζι Πιραντέλο: Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε…

    Πέραν τούτων, υπάρχουν και τα εξής ερωτήματα:

    1. Η απόφαση για τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην εταιρεία ήταν κοινή ή όχι;
    2. Έχει όντως ανατεθεί σε ελεγκτικοαπολογιστική εταιρεία να κάνει έλεγχο στην Creta Farms;
    3. Και αν ναι, τι ακριβώς συνιστά αυτός ο έλεγχος;
    4. Το μπαράζ των συνεχών αγορών μετοχών της εταιρείας από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη πιστοποιεί την εμπιστοσύνη του στην εταιρεία και μόνο;

    Σε ό,τι αφορά το οικονομικό status της Creta Farms, το mononews.gr έχει καταγράψει την πραγματική εικόνα. Ενδεχομένως, όμως, θα πρέπει να φωταγωγηθεί περισσότερο το σημείο εκείνο που αφορά την απομείωση απαιτήσεων κατά 22 εκατ. ευρώ από τη θυγατρική στην Αμερική, όπως επίσης και εκείνο των απαιτήσεων άνω των 8 εκατ. ευρώ από συγγενή εταιρεία.

    Ίσως, όμως, επ’ αυτών να οφείλει να δείξει ενδιαφέρον και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος από τους αδελφούς Δομαζάκη κερδίζει τη μάχη στον σκληρό ενδοοικογενειακό πόλεμο για την Creta Farms

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πόλεμος των Ρόουζ» με… μπουκάλια στην Creta Farms: Στα πρόθυρα… διαζυγίου οι αδελφοί Δομαζάκη



    ΣΧΟΛΙΑ