• Big Story

    Ο Γ. Χρυσικός (Grivalia) έσωσε την τιμή του Μ. Καμπουρίδη ο οποίος βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

    • The Wiseman
    Χρυσικός Grivalia Καμπουρίδης

    Από αριστερά: Γιώργος Χρυσικός (Grivalia), Μίλτος Καμπουρίδης (Dolphin Capital)


    Στις 8 Δεκεμβρίου το mononews.gr είχε γράψει ότι οι μέτοχοι της Dolphin Capital Investors (εταιρεία που είχε ιδρύσει ο Μίλτος Καμπουρίδης) αποφάσισαν να βάλουν πωλητήριο σε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία με χρονικό ορίζοντα την 31η Δεκεμβρίου του 2019.

    Grivalia Χρυσικός
    Γιώργος Χρυσικός. CEO Grivalia

    Συγκεκριμένα, στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας, στις 19 Δεκεμβρίου, η εταιρεία είχε αλλάξει για μία ακόμα φορά τη στρατηγική της, εγκαταλείποντας τον διαχωρισμό των assets της σε core και non-core (δηλαδή σε ήδη κατασκευασμένα ή υπό κατασκευή ακίνητα και απλές εκτάσεις γης).

    Στις 9 Δεκεμβρίου όμως, ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η πώληση του υπό κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος “Playa Grande Golf and Resort” σε επενδυτικό όχημα υπό την αμερικανική Third Point LLC και την Discovery Land Company. Μολονότι η συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 140 εκατ. ευρώ, η DCI θα λάβει μόλις 4,6 εκατ. ευρώ (τα 900.000 ευρώ από τα οποία θα μείνουν σε ειδικό λογαριασμό για κάλυψη τυχόν δικαστικών ή άλλων εξόδων).

    Τι ανακοινώθηκε πριν από λίγο

    Νωρίτερα, ανακοινώθηκε πως το ποσοστό της Dolphin Capital εξαγόρασε η επενδυτική εταιρεία ακινήτων Grivalia Properties – η οποία διοικείται από τον κ. Γιώργο Χρυσικό και είναι συμφερόντων του καναδικού fund Fairfax του Prem Watsa (με συμμετοχές στη Eurobank, Όμιλος Μυτιληναίος κλπ) – στην επένδυση του Pearl Island στον Παναμά, ένα ποσοστό συμμετοχής που ανέρχεται στο 60%.

    Η Dolphin πούλησε το ποσοστό της στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Pearl Island στα πλαίσια της διαδικασίας πώλησης των περιουσιακών της στοιχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό.

    Μίλτος Καμπουρίδης
    Μίλτος Καμπουρίδης, επιχειρηματίας Dolphin Capital Investors

    Μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 60% στη Grivalia, η εταιρεία του κ. Καμπουρίδη θα επικεντρωθεί στα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει στη χώρα μας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξαγορά είναι η πρώτη για τη Grivalia στον κλάδο του τουρισμού από τη στιγμή που ιδρύθηκε η θυγατρική της Grivalia Hospitality με σκοπό την εξειδίκευση στις τουριστικές επενδύσεις.

    Όσον αφορά την επένδυση στο Pearl Island, αυτή αφορά την κατασκευή ενός μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει και μαρίνα σκαφών αναψυχής 500 θέσεων, παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχειακή μονάδα κλπ.

    Την τρέχουσα περίοδο, οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί αφορούν βασικές υποδομές στο νησί, αεροδιάδρομο και κάποιες άλλες εγκαταστάσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ράλι ανόδου για τη στερλίνα δια…χειρός May

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακρίσεις για τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ σε διεθνείς πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: PwC: Χάος η ελληνική αγορά ακινήτων λόγω της κρίσης



    ΣΧΟΛΙΑ