• Business

    Dolphin Capital Investors στο mononews: Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τον Μ. Καμπουρίδη

    Nick Paris, Γενικός Διευθυντής της Dolphin Capital Investors – Μίλτος Καμπουρίδης, Ιδρυτής & CEO της Dolphin Capital Partners


    Αποζημιώσεις για τους μετόχους της Dolphin Capital Investors θα διεκδικήσει σε επόμενη φάση η διοίκηση της βρετανικής εισηγμένης εταιρείας real estate, έπειτα από τη βίαια διακοπή της συνεργασίας της με το Μίλτο Καμπουρίδη.

    Το mononews επικοινώνησε με τον Nick Paris, ένας από τους δύο γενικούς διευθυντές της Dolphin Capital Investors, ο οποίος μαζί με τον Nicolai Huls ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη του 2021. «Το τελευταίο τρίμηνο υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι η Dolphin Capital Partners (σ.σ. η εταιρεία του Μίλτου Καμπουρίδη) επανεξετάζει τη σχέση της με το Amanzoe. Μας είπαν ότι πρόκειται να λάβουν την αξία των μετοχών τους βάσει και του share option (του δικαιώματος εξαγοράς επιπλέον 15% του θερέτρου). Τότε ήταν πού αναρωτηθήκαμε: “ποιο δικαίωμα εξαγοράς”;».

    Συνεχίζει λέγοντας πως «σε μηνιαία βάση ρωτούσαμε τη Dolphin Capital Partners τι συμφώνησαν και τι κέρδισαν. Εμείς πιστεύουμε ότι καρπώθηκαν κάποια επιπλέον αξία από την πώληση του Amanzoe. Είπαμε πως καλώς ενημερώσατε το διοικητικό συμβούλιο για το ποσοστό που αγοράσατε, όμως το δικαίωμα εξαγοράς επιπλέον 15% είναι μία περίεργη ιστορία: δεν το αποκάλυψαν στη διοίκηση, αλλά τα χρήματα που προέρχονται από αυτή τη συμφωνία ανήκουν στη Dolphin Capital Investors και τους μετόχους της».

    Σύμφωνα με όσα λέει, η Dolphin Capital Investors ξόδεψε μήνες καθώς ζητούσε από την Dolphin Capital Partners απαντήσεις, ειδικότερα στο γιατί δεν αποκάλυψε την ύπαρξη παράλληλης συμφωνίας, αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις αποκρίσεις των στελεχών της. Αυτός είναι και ο λόγος που ανέλαβε δράση και θα λάβει «περαιτέρω μέτρα», ούτως ώστε να διεκδικήσει αποζημίωση για τους μετόχους της η εισηγμένη. «Τα καθήκοντα του κ. Καμπουρίδη ήταν να κρατά ενήμερο το δ.σ. ως συνεργάτης για το τι έπραττε εκ μέρους μας, δεν το έκανε με το να αποκρύπτει το share option τη στιγμή που υπέγραφε τη συμφωνία».

    Όσον αφορά το ύψος της φερόμενης ζημίας, η DCI το ερευνά και «θα το ανακαλύψει», με τον Nick Paris να τονίζει πως «μπορεί να είναι ύψους 2, 5 ή 10 εκατομμυρίων, σε κάθε περίπτωση μπορεί να είναι σημαντικό». Ερωτώμενος αν η διοίκηση της εισηγμένης στον δείκτη ΑΙΜ κατηγορεί τον κ. Καμπουρίδη για υπεξαίρεση, λέει πως «αυτό είναι το μόνο που διερευνούμε, η μόνη πτυχή της συνεργασίας μας με την οποία δεν είμαστε χαρούμενοι και σκοπεύουμε να το λύσουμε, οπωσδήποτε». Η εταιρεία δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον επιχειρηματία.

    «Υπόθεση του Μίλτου Καμπουρίδη τι θα κάνει με το ποσοστό του»

    Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα, λέει με νόημα ότι ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι ελεύθερος να κρατήσεις τις μετοχές του ή να τις πουλήσει. «Είναι δικό του ζήτημα. Από την πλευρά μας έχουμε αποφασίσει ότι η Dolphin Capital Partners δε θα έχει το management των έργων μας στο εξής. Αυτή η σχέση του με την DCI έχει λήξει, το τι θα κάνει με το ποσοστό του θα το αποφασίσει ο ίδιος». Θυμίζουμε πως ο Έλληνας επιχειρηματίας διακρατά το 9,73% μέσω της Dolphin Capital Holdings και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της εισηγμένης, στην οποία συμμετέχουν funds όπως η Fortress.

    Η τελευταία απάντηση του κ. Καμπουρίδη έχει δοθεί από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media: σχολιάζει πως θα παρασχεθούν όλα τα έγγραφα, η αλήθεια θα λάμψη, τα κίνητρα τους (σ.σ. της DCI) θα αποκαλυφθούν και η κοινή λογική θα πρυτανεύσει.

    Ο managing partner της DCI μίλησε και για το ρόλο της Grivalia Hospitality, τονίζοντας πως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. «Είναι γείτονες και θέλουμε να έχουμε μια καλή σχέση μαζί τους, παρόλο που σήμερα δεν έχουμε καμία κοινή επιχείρηση. Η διαχείριση του Amanzoe είναι εξαιρετική, όπως και το γεγονός ότι προβλήθηκε μέσα από την ταινία Glass Onion». Η DCI είχε έρθει σε συμφωνία με τη Grivalia Hospitality για την πώληση 24 οικοπέδων έναντι 10 εκατ. ευρώ, που δε φέρεται να έχει ολοκληρωθεί.

    Πάντως, η DCI δεν εγκαταλείπει την Ελλάδα και κυρίως τη στρατηγική επένδυση Kilada Hills στην Αργολίδα, την οποία προώθησε ο Μίλτος Καμπουρίδης και υπέγραψε την ένταξή στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να εγκωμιάζει την πορεία και το όραμά του, στην εκδήλωση που είχε διοργανωθεί το 2019, ενώ είχε δώσει και το παρών στη θεμελίωση του έργου. «Θα κρατήσουμε οπωσδήποτε τον έλεγχο του Kilada Hills, θα συνεχίσουμε τις εργασίες στο γήπεδο γκολφ. Τώρα σχεδιάζουμε τη δεύτερη φάση, που αφορά στο σχεδιασμό και την εύρεση χρηματοδότησης για το ξενοδοχείο, τις βίλες και τα διαμερίσματα». Ο Nick Paris επιμένει στην αφοσίωση της DCI στο project, προσθέτοντας πως υπάρχουν συνεργάτες που μπορούν να πάρουν τη θέση Καμπουρίδη και να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την υλοποίηση της στρατηγικής επένδυσης, με προϋπολογισμό άνω των 400 εκατ. ευρώ.

    H DCI και οι μέτοχοι της είναι ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το υψηλόβαθμο στέλεχος. «Παρατηρούμε με ενδιαφέρον την ανάκαμψη της χώρας και θεωρούμε ότι είναι μία εξαιρετική συγκυρία να αναμειχθούμε σε νέα έργα, σε γήπεδα γκολφ, ξενοδοχεία και παραθεριστικές κατοικίες».

    Διαβάστε επίσης

    Μύλος με τη συμφωνία του Μ. Καμπουρίδη για την πώληση του Amanzoe στη Grivalia

    Ελληνικό: Αλλάζουν χέρια οι βίλες – Οι πρώτοι αγοραστές, όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ