• Πολιτική

    Η μεγάλη μάχη για τα εξοπλιστικά τη Δευτέρα στη Βουλή – Απολογείται η κυβέρνηση για τον Καμμένο

    • NewsRoom


    Μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για την προηγούμενη Πέμπτη συζήτησης στη Βουλή, αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση θα συζητήσει την επερώτηση της ΝΔ για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία που έχει αφήσει εκτεθειμένο τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

    Η συζήτηση της επερώτησης θα υπερβεί τη συνήθη διαδικασία και θα συμπεριλάβει και τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών, κάτι ασυνήθιστο στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

    Ωστόσο είναι τέτοια η σημασία του θέματος, ακόμη και για την κυβερνητική συνοχή, που ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να δώσει ένα τέλος και κυρίως να παράσχει κάποιες πειστικές απαντήσεις, για να μην σέρνεται άλλο μία υπόθεση, που προκαλεί, όχι μόνο τα πυρά της αντιπολίτευσης, αλλά και εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ποια τα ερωτήματα

    Το πρώτο ερώτημα έχει προκαλέσει κυρίως την κριτική από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σκουρλέτης, Φίλης, Κυρίτσης και άλλοι διαχώρισαν προ ημερών τη θέση τους, για ιδεολογικούς λόγους κυρίως και ζήτησαν να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία. Παρόμοια κριτική ασκήθηκε κι από κόμματα, όπως το ΚΚΕ.

    Το δεύτερο ερώτημα, με καταγγελίες περί σκανδάλου, θέτουν κυρίως η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που απειλούν μάλιστα με νέες αποκαλύψεις κατά τη συζήτηση τη Δευτέρα.

    Από τη ΝΔ έχει ανακοινωθεί ότι θα παρουσιάσει στοιχεία που δείχνουν σχέση του κ. Παπαδόπουλου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    «Πρέπει να δώσουν απαντήσεις γιατί έσπευσαν να υπογράψουν άρον – άρον στο αεροδρόμιο της Μίκρας μια συμφωνία με έναν καταδικασμένο λαθρέμπορο από το 2011», ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θετικές οι προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τραμπ, το περιοδικό Time και το «τρολ» του Άντι Μάρεϊ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να φτιάξουμε μια συμμαχία με όσους θέλουν την αντιμετώπιση των ανισοτήτων



    ΣΧΟΛΙΑ