• Business

    attica stores: Οι συζητήσεις με την Sports Direct και η επέκταση του e-shop

    Attica

    Attica


    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις ανάμεσα στη διοίκηση των attica stores και τον βασικό μέτοχο της Sports Direct, Mike Ashley, με αντικείμενο την προοπτική συνεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα και αυτήν τη στιγμή επικεντρώνονται στα διάφορα σενάρια για τον πιθανό τρόπο συνεργασίας.

    Ο Βρετανός πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Newcastle πάντως εξακολουθεί να ενδιαφέρεται έντονα για την ελληνική αγορά, ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως υπάρχει ακόμη δρόμος έως την επίτευξη συμφωνίας, με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πολυκαταστήματα Debenhams, τα οποία ανήκουν στον όμιλο της Sports Direct.

    Η επικοινωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που διεξήγαγαν οι βασικοί μέτοχοι των Attica Stores για την αναζήτηση στρατηγικού συνεργάτη ενόψει της πώλησης του συνολικού ποσοστού που κατείχε η Folli Follie στην εταιρεία του (35,7%), από τις πιστώτριες τράπεζες.

    Η Sports Direct συμμετείχε στον σχετικό διαγωνισμό καταβάλλοντας μάλιστα και την εγγυητική επιστολή των 12 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν, αλλά αποθαρρύνθηκε από την αίτηση ανακοπής που εκκρεμεί για το 25,2%.

    Στο μεταξύ, τα attica stores συνεχίζουν να αυξάνουν τις πωλήσεις και να διευρύνουν τα μερίδια αγοράς, παρά τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η κατανάλωση στην Ελλάδα. Η γκάμα των προϊόντων και οι υπηρεσίες που προσφέρει στα πολυκαταστήματά της έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. Είναι ενδεικτικό πως μέσα στο 2019 σκοπεύει να αυξήσει τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουν οι χώροι πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα 65.000 τετραγωνικά μέτρα από 51.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι σήμερα.

    Την ίδια ώρα, εξετάζει σοβαρά την επέκτασή της στον χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων, η οποία πιθανότατα να γίνει προς τα τέλη της φετινής χρονιάς, προκειμένου να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση και από την επαρχία.

    Τέλος, σχέδια υπάρχει και για την κοινή εταιρεία που έχει συσταθεί με τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Στράτο, την Retail United, η οποία «σκανάρει» την αγορά προκειμένου να εντάξει το χαρτοφυλάκιό της νέες μάρκες. Να σημειωθεί πως η εν λόγω εταιρεία έχει αποκτήσει ήδη την Scotch & Soda.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Attica Stores: «Άλμα» στα λειτουργικά κέρδη που έφθασαν στα 18 εκατ. ευρώ το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο πολυεκατομμυριούχος Mike Ashley της Sports Direct που «φλερτάρει» με τα attica stores

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι αδελφοί Δομαζάκη, η Creta Farms και η απάντηση του mononews



    ΣΧΟΛΙΑ