• AUTO

    Tesla: Ανακαλεί 3.470 Model Y στις ΗΠΑ λόγω χαλαρών μπουλονιών

    • NewsRoom
    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Άμστερνταμ.

    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας


    Η Tesla Inc προχωρά στην ανάκληση 3.470 οχημάτων Model Y, έκδοσης 2022 έως 2023, στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς οι βίδες που ασφαλίζουν τα πλαίσια της πλάτης των καθισμάτων της δεύτερης σειράς ενδέχεται να μην έχουν σφιχτεί με ασφάλεια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο.

    Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) αναφέρει πως  ένα χαλαρό μπουλόνι του πλαισίου του καθίσματος μπορεί να μειώσει την απόδοση του συστήματος ζώνης ασφαλείας, αυξάνοντας τους κινδύνους τραυματισμού κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

    Η Tesla ανέφερε στην NHTSA ότι έχει καταγράψει πέντε αξιώσεις εγγύησης από τον Δεκέμβριο που μπορεί να σχετίζονται με αυτούς τους όρους. Η εταιρεία υποστήριξε πως δεν έχει γνώση για τυχόν τραυματισμούς ή θανάτους που μπορεί να σχετίζονται με το ζήτημα της ανάκλησης.

    Η Tesla θα επιθεωρήσει τα μπουλόνια που στερεώνουν τα πλαίσια της πλάτης των καθισμάτων της δεύτερης σειράς από την πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού στα κάτω πλαίσια των καθισμάτων και, αν χρειαστεί, θα τα σφίξει σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

    Τον Δεκέμβριο, ένας προμηθευτής της Tesla εφάρμοσε βελτιωμένους ελέγχους μαζί με βελτιωμένη εκπαίδευση και επίβλεψη για να διασφαλίσει ότι τα μπουλόνια έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία.

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: Η Macquarie και η CDP έτοιμες να παρουσιάσουν προσφορά για το σταθερό δίκτυο της Telecom Italia

    F1 Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν στην pole!



    ΣΧΟΛΙΑ