• AUTO

    F1 Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν στην pole!

    Max Verstappen

    Max Verstappen


    Ο Ολλανδός πρωταθλητής έκανε το πρώτο βήμα για να πάρει αύριο την πρώτη του νίκη στο Σακχίρ.

    Όπως ακριβώς μάντευε κανείς παρακολουθώντας τις δοκιμές εξέλιξης οι δυο Red Bull βρίσκονται στην πρώτη σειρά της εκκίνησης με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει την πρώτη του φετινή pole και 20στη της καριέρας του, σε μια μέρα ξεχωριστή καθώς έχει γενέθλια ο πατέρας του, έγινε 51 ετών . Αυτό που δεν μπορούσε κανείς να μαντέψει είναι οι πολύ μικρές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες.

    Η Ferrari είναι εκεί ήταν ταχύτερη στα δυο πρώτα μέρη ο Σάινθ στο Q1 και ο Λεκλέρκ στο Q2 αλλά στο Q3 δεν είχαν αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζονταν. Προς τιμήν του ο Λεκλέρκ το παραδέχτηκε τονίζοντας ότι δεν έκανε την τελευταία προσπάθεια γιατί ήταν προτιμότερο να εξοικονομήσει ένα σετ μαλακής γόμας ενόψει του αυριανού αγώνα.

    Fernando Alonso, Aston Martin
    Fernando Alonso, Aston Martin

    Η Aston Martin στα χέρια του Αλόνσο κατάφερε πράγματι να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει με τις επιδόσεις της σε δοκιμές εξέλιξης και ελεύθερες δοκιμές. Ο Ισπανός παρότι δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος από το γύρο του κατάφερε να πάρει την 5η θέση μπροστά από τα Mercedes που δεν φάνηκαν να υστερούν όσο εκτιμούσαν οι Ράσελ και Χάμιλτον.

    Ο Στρολ κατάφερε να αντιμετωπίσει το πόνο από το χτυπημένο του χέρια σημειώνοντας χρόνο μισό δευτερόλεπτο πιο αργό από το Αλόνσο. Οι Οκόν και Χούλκενμπεργκ έκλεψαν την παράσταση καθώς μπόρεσαν να μπουν στην 10αδα τη στιγμή που οι Γκασλί και Μάγκνουσεν με τη δεύτερη Alpine και Haas αντίστοιχα αποκλείστηκαν από το Q1.

    credit: @Scuderia Ferrari Press Office

    Ο αυριανός αγώνας θα είναι πιθανόν μια μάχη στρατηγικής μένει να δούμε αν οι περισσότεροι οδηγοί θα υιοθετήσουν τακτική δυο ή τριών αλλαγών. Πάντως στις πρώτες τους δηλώσεις οι Φερστάπεν, Πέρεζ, Λεκλέρκ συμφωνούσαν πως η Red Bull έχει μεγαλύτερο προβάδισμα στον αγώνα.

    Μένει να αποδειχτεί του λόγου το αληθές.

    Scuderia Ferrari Press Office
    Scuderia Ferrari Press Office

    Ο αγώνας εκκινεί στις 17:00 ώρα Ελλάδος αύριο, θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

    Νωρίτερα στις 16:15 θα ξεκινήσει το Formula 1 Show με καλεσμένους τον οδηγό FIA F4 Τζώρτζη Μαρκογιάννη και τον διευθυντή των 4Τροχών Στράτη Χατζηπαναγιώτου.

    Max Verstappen
    Max Verstappen

    Οι χρόνοι στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν:



    ΣΧΟΛΙΑ