• AUTO

    Suzuki IGNIS HYBRID: Ανανεώθηκε και επιστρέφει!

    • NewsRoom


    Το καινούργιο IGNIS διατηρεί την σπαρτιάτικη αισθητική του που πλέον είναι πιο δυναμική χάρη στη μπροστινή μάσκα 5 ακτίνων τους διαφορετικούς προφυλακτήρες σε ασημένια απόχρωση, αλλά και τις δυνατότητες εξατομίκευσης με ζωηρούς χρωματικούς συνδυασμούς ασημί (silver) ή μπλε (dark blue).

    Οι χρωματισμοί αυτοί χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου στην κάτω κεντρική κονσόλα και στις λαβές των θυρών προσθέτοντας μια ιδιαίτερη κομψότητα στο νεανικό αυτοκίνητο.

     

    Ένας νέος κινητήρας K12D 1.2 DUALJET σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα Suzuki Hybrid με σημαντικά αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας ιόντων λιθίου 10Αh, προσφέρει βελτιωμένη απόδοση καυσίμου ενώ πλέον διατίθεται και με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

    Ο κινητήρας διαθέτει σύστημα διπλού ψεκασμού, το οποίο εξασφαλίζει άμεση απόκριση και οικονομία καυσίμου. Η οικονομία καυσίμου ενισχύεται περαιτέρω από το υβριδικό σύστημα που τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου εξαιρετικής ενεργειακής απόδοσης με χωρητικότητα που έχει επεκταθεί από 3Ah σε 10Ah.

    To υβριδικό σύστημα μετατρέπει τη θερμική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση σε ηλεκτρική που αποθηκεύεται ως χημική στην μπαταρία ιόντων λιθίου. Χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση. Πρόκειται για υβριδικό σύστημα σχεδιασμένο για μικρά αυτοκίνητα, ώστε πέρα από την οικονομία στην κατανάλωση εξασφαλίζει εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη κατανομή βάρους.

     

    Σύστημα τετρακίνησης ALL GRIP Auto

    Το Suzuki IGNIS Hybrid συνδυάζει την τετρακίνηση της Suzuki με την υβριδική τεχνολογία. Το σύστημα τετρακίνησης All Grip Auto που διαθέτει το νέο IGNIS βελτιστοποιεί την πρόσφυση του αυτοκινήτου σε κάθε τύπο οδοστρώματος. Με την χρήση συνεκτικού συμπλέκτη, το σύστημα κατανέμει αυτόματα τη ροπή στους πίσω τροχούς όταν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους μπροστινούς. Το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP AUTO διαθέτει επίσης την λειτουργία Grip Control που εξασφαλίζει ομαλή εκκίνηση σε ολισθηρά οδοστρώματα με χιόνι ή λάσπη. Τα φρένα ενεργοποιούνται άμεσα στους τροχούς που ολισθαίνουν, ενώ η ροπή του κινητήρα μεταδίδεται στους τροχούς που διαθέτουν πρόσφυση, διευκολύνοντας τον απεγκλωβισμό του οχήματος.

    Το εσωτερικό του καινούργιου IGNIS Hybrid σχεδιάστηκε σε urban στυλ με φουτουριστικές λεπτομέρειες και minimal οριζόντιες γραμμές που αναδεικνύουν την ευρυχωρία του μοντέλου.

    Αυτή η κομψή αστική εικόνα έχει ενισχυθεί περαιτέρω με λεπτομέρειες σε μπλε και ασημί στην κάτω κεντρική κονσόλα και στις λαβές των θυρών που ταιριάζουν αρμονικά με τις γκρι ή μπλε ταπετσαρίες καθισμάτων. Ο πίνακας οργάνων, διαθέτει ανανεωμένη απεικόνιση και γραφικά σε κλασική αντίθεση λευκού και μαύρου χρώματος που εντυπωσιάζει.

    Το νέο Suzuki IGNIS Hybrid διαθέτει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (267 λίτρα) στην κατηγορία του.

    Το IGNIS διατίθεται σε έντεκα μονοχρωμίες ενώ την γκάμα συμπληρώνουν επτά εντυπωσιακές διχρωμίες καλύπτοντας κάθε επιθυμία. Υπάρχουν επιπλέον τρία νέα μεταλλικά χρώματα και οι αντίστοιχες διχρωμίες τους Caravan Ivory Pearl Metallic, Rush Yellow Metallic, Tough Khaki Pearl Metallic.

    Ασφάλεια

    Το IGNIS διαθέτει πληθώρα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας:

    – ü Dual Camera Brake Support (DCBS), για πιο ασφαλή οδήγηση με σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας και σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου

    –  6 αερόσακοι

    –  Σύστημα Hill Hold

    –  Σύστημα ελέγχου κατάβασης Hill Descent Control

    –  Σύστημα Cruise Control

    –  Σύστημα Grip Control (εκδόσεις με ALLGRIP AUTO)



    ΣΧΟΛΙΑ