• AUTO

    Ράλι Ντακάρ: 5η νίκη για τον Nasser Al-Attiyah


    Ο Καταριανός οδηγός με συνοδηγό τον Matthieu Baumel έφερε το Toyota Hilux T1+ στην πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

    Ο αγώνας που ξεκίνησε την Πρωτοχρονιά ολοκληρώθηκε χτες στη Σαουδική Αραβία με θρίαμβο για τον 52χρονο Nasser Al-Attiyah, και την Toyota.

    Μετά 14 ημερήσιες ειδικές διαδρομές το 45ο Rally Dakar ολοκληρώθηκε. Οδηγοί, αναβάτες, οχήματα και μηχανές συμπλήρωσαν 4600km μέσα στις ερήμους χαρίζοντάς μας μοναδικές εικόνες.

    Οι Nasser Al-Attiyah-Matthieu Baumel με το Toyota Hilux T1+ έφτασαν στη νίκη βασιζόμενοι στη σταθερότητά τους. Δεν έκαναν λάθη τέθηκαν επικεφαλής και κατάφεραν να κερδίσουν παρότι δεν ήταν ταχύτεροι.

    Άνθρωπος του αγώνα ο Sebastien Loeb, που κέρδισε στις μισές ειδικές διαδρομές (7). Με συνοδηγό το Fabian Lurquin και όχημα το Hunter T1+,τερμάτισαν τελικά στη 2η θέση και έγραψαν ιστορία καθώς είναι το πρώτο πλήρωμα που κατορθώνει να κερδίσει 6 συνεχόμενες ειδικές διαδρομές στο Ντακάρ!

    Στην τρίτη θέση επίσης με Toyota Hilux T1+ οι Lucas Morales-Timo Gottschalk. Με τη φετινή του νίκη ο Nasser Al-Attiyah έφτασε τις 5 στο Ράλι Ντακάρ, υπολείπεται 3 από το ρεκόρ 8 νικών του θρυλικού Stephane Peterhansel.

    Στην Audi έμαθαν πολλά από το φετινό αγώνα. Το RS Q e-tron, είχε το ρυθμό και το σετάρισμα για να κερδίσει δεν είχε όμως την αξιοπιστία. Κανένα πλήρωμα της ομάδας δεν βρέθηκε εντός της τελικής δεκάδας.

    Οι Mattias Ekstrom-Emil Bergkvist ήταν οι μόνοι με Audi που τερμάτισαν στην 13η θέση. Θυμίζουμε ότι οι Carlos Sainz-Lucas Cruz και Stephane Peterhansel-Edouard Boulanger τέθηκαν εκτός αγώνα αρκετά νωρίς.

    Στις μηχανές κέρδισε ο Kevin Benavides (KTM), πάνω στο νήμα. Ο αγώνας κρίθηκε στην τελευταία ειδική διαδρομή όπου ο Toby Price (KTM), έχασε τη νίκη για 43 δευτερόλεπτα. Ο Skyler Howes (Husqvarna), ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση. Η μικρή διαφορά δείχνει σ’ έναν τόσο μεγάλο αγώνα δείχνει πόσο αμφίρροπος ήταν.

    Ο επόμενος αγώνας θα διοργανωθεί και πάλι στη Σαουδική Αραβία. H χώρα της Μ. Ανατολής φιλοξενεί το θρυλικό αγώνα από το 2020. Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε το 1978 και στην πρώτη του εκδοχή εκκινούσε από το Παρίσι και τερμάτιζε στο Ντακάρ. Για μια δεκαετία πήγε στη Νότια Αμερική και από το 2020 βρήκε ως βάση τη Σαουδική Αραβία.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναβάθμιση για την Jaguar I Pace!



    ΣΧΟΛΙΑ