• AUTO

    Αναβάθμιση για την Jaguar I Pace!


    Αλλαγές στα σημεία για την ηλεκτρική Jaguar με μεγαλύτερη αυτονομία, νέα μάσκα και εμπλουτισμένες εκδόσεις εξοπλισμού.

    Από το 2017 που έκανε ντεμπούτο, η Jaguar I-PACE έχει κερδίσει πάνω από 90 παγκόσμια βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός άνευ προηγουμένου χατ-τρικ στο θεσμό βραβείων World Car of the Year Awards του 2019, με την κατάκτηση των τίτλων World Car Design of the Year, World Green Car και World Car of the Year, οι οποίοι ενίσχυσαν τη θέση της ως το μοντέλο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών SUV υψηλών επιδόσεων. Με χαμηλό κέντρο βάρους, προηγμένα συστήματα ανάρτησης και compact, αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα, η I-PACE προσφέρει απόδοση, φινέτσα και ευελιξία. Επίσης διαθέτει πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλισμού, και σατινέ φινιρίσματα με μία επιλογή δύο μεταλλικών χρωμάτων.

    Στην I-PACE η καμπίνα επιβατών είναι πιο μπροστά απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Οι κοντοί πρόβολοι και τα αθλητικά πλευρικά τμήματα τη διαφοροποιούν από άλλα αμιγώς ηλεκτρικά SUV. Η εμπρός μάσκα έχει λεία μορφή, βαμμένη σε Atlas Grey. Αντικαθιστώντας το προηγούμενο gloss black μοτίβο ρόμβου, προσδίδει ένα απλό φινίρισμα στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Το Atlas Grey χρησιμοποιείται επίσης στα κάθετα πτερύγια στο εξωτερικό των μπροστινών ανοιγμάτων.

    Μια ακόμη αλλαγή είναι το νέο μαύρο και ασημί λογότυπο της Jaguar στη μάσκα. Τα διακοσμητικά του εμπρός προφυλακτήρα, τα κάτω διακοσμητικά των θυρών και ο πίσω διαχύτης είναι τώρα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Εκδόσεις όπως η 400 SPORT διαθέτουν μία διακριτική αεροτομή στην πίσω πόρτα, που αντικατοπτρίζει διακριτικά τις δυνατότητες επιδόσεων και το χαρακτήρα της I-PACE. Όλες οι ζάντες που προσφέρονται τώρα ως στάνταρ εξοπλισμός με την I-PACE υιοθετούν τώρα το σχέδιο diamond-turned, ενώ η εντυπωσιακή ζάντα Style 5069, 22 ιντσών διαθέτει φινίρισμα Satin Grey που συμπληρώνεται από ανθρακονημάτινα ένθετα. Όλες οι ζάντες 22 ιντσών συνδυάζονται με ελαστικά All-Season αυτόματης στεγανοποίησης. Υπάρχει η επιλογή πανοραμικής οροφής που δημιουργεί αντίθεση.

    Με ελαφριούς, μικρούς σε όγκο και αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες ενσωματωμένους στον εμπρός και πίσω άξονα, η I-PACE μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100km/h σε 4.8 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως 200km/h. Σημειώστε πως είναι από τα ελάχιστα ηλεκτρικά οχήματα που η ταχύτητα δεν περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160km/h. Η προηγμένη εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και η πίσω ανάρτηση Integral Link της I-PACE μαζί με το χαμηλό κέντρο βάρους και την ελαφριά, άκαμπτη αλουμινένια δομή του αμαξώματος συμβάλλουν στην οδική συμπεριφορά. Η αερανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη απόσβεση Adaptive Dynamics (στάνταρ στην έκδοση 400 SPORT) βελτιώνει περαιτέρω την άνεση και τον χειρισμό του αυτοκινήτου.

    Η μπαταρία ιόντων λιθίου 90kWh της I-PACE προσφέρει αυτονομία έως 470km (WLTP). Όταν φορτίζεται στο ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων φορτιστών, ένας φορτιστής 100kW DC μπορεί να προσθέσει αυτονομία μέχρι και 127km (WLTP) σε 15 λεπτά. Με τριφασικό ρεύμα και επιτοίχιο οικιακό φορτιστή 11kW (wall box) ο ρυθμός φόρτισης είναι 53km αυτονομίας (WLTP) την ώρα, ενώ μία πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε 9 ώρες. Οι πελάτες σε αγορές με μονοφασικό ρεύμα που χρησιμοποιούν wall box 7kW μπορούν να  εξασφαλίσουν αυτονομία μέχρι 35km ανά ώρα φόρτισης και πλήρη φόρτιση σε 13 ώρες. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη φόρτιση ώστε να σταματά μόλις η μπαταρία φτάνει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο – στο 80% για παράδειγμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν χρησιμοποιούνται δημόσιοι φορτιστές, καθώς με τον τρόπο αυτό μπορείτε να προσθέτετε μόνο την ενέργεια που χρειάζεστε για να φτάσετε στον προορισμό σας.

    Στην καμπίνα της I-PACE υπάρχει η απαραίτητη τεχνολογία για αγχολυτικά ταξίδια. Όλα τα μοντέλα της γκάμας διαθέτουν το σύστημα ενημέρωσης & ψυχαγωγίας Pivi Pro, το οποίο προσφέρει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μέσω ασύρματου Apple CarPlay, ασύρματου Android Autο, ενσωματωμένο φωνητικό έλεγχο Alexa, Spotify, και πλοήγηση what3words. Το Pivi Pro – μαζί με άλλα συστήματα του οχήματος – είναι πάντα επικαιροποιημένο χάρη στις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (SOTA). Η γκάμα της I-PACE για το Model Year 2024 περιλαμβάνει τις εκδόσεις: R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, και 400 SPORT . Οι τιμές ξεκινούν από 84.000 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Menalo Trail: Περπατώντας Βυτίνα – Νυμφασία!



    ΣΧΟΛΙΑ