• AUTO

    Πέρεζ: Σαμπάνια, πισίνα, υπογραφή!


    Ο Μεξικάνος οδηγός της Red Bull υπέγραψε ανανέωση του συμβολαίου του ως και το 2024.

    Πριν 10 μέρες η σχέση του Σέρτζιο Πέρεζ με τη Red Bull ήταν στο ναδίρ. Ο Μεξικάνος οδηγός είχε υποχρεωθεί ν’ αφήσει τον Μαξ Φερστάπεν να κερδίσει στην Ισπανία και τόνιζε σε δηλώσεις του στην μεικτή ζώνη: «Πρέπει να συζητήσουμε γι’ αυτό με την ομάδα». Χτες υπέγραψε το νέο του διετές συμβόλαιο βάσει του οποίου θα αγωνίζεται δίπλα στο Μαξ Φερστάπεν ως τα τέλη του 2024.

    Οι μέρες που μεσολάβησαν ήταν πολύ σημαντικές για τον Μεξικάνο οδηγό. Μίλησε με την ομάδα ξεκαθάρισε κάποια πράγματα, προφανώς συμφώνησε για τη συνέχεια. Στο Μονακό ήταν ταχύτερος του Φερστάπεν στις δοκιμές και με την βοήθεια της τύχης κέρδισε στον αγώνα. Ήταν η 3η νίκη της καριέρας του, η δεύτερη με τα χρώματα της Red Bull μετά το περσινό Μπακού. Το πανηγύρισε έξαλλα και δυο μέρες αργότερα υπέγραψε το συμβόλαιο ανανέωσης. Ένα διετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει ωσότου ολοκληρωθεί κοντά στα 20 εκ. ευρώ. Πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα στη F1.

    Ο Πέρεζ υπογράφει το νέο του συμβόλαιο με τη Red Bull

    Ο Πέρεζ βρίσκεται στη F1 11 χρόνια, έχει εκκινήσει σε 224 GP και πήρε φέτος την πρώτη pole position στην καριέρα του στην Σαουδική Αραβία. Ξεκίνησε από τη Sauber βρέθηκε στη McLaren το 2013 αλλά η πτωτική πορεία της κραταιάς βρετανικής ομάδας δεν τον βοήθησε. Εκείνη την εποχή το οδηγικό του στυλ ήταν εξόχως επιθετικό και προκαλούσε πολλά προβλήματα. Έφυγε στο τέλος της χρονιάς και πήγε στην Force India όπου αγωνίστηκε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία ως τα τέλη του 2018. Ο Πέρεζ είχε την υποστήριξη του συμπατριώτη του Κάρλος Σλιμ, μεγιστάνα του πλούτου και πολλών Μεξικάνικων εταιρειών.

    To 2019 η ομάδα μετονομάστηκε σε Racing Point (σήμερα Aston Martin). Ο Πέρεζ αγωνίστηκε μαζί τους ως τα τέλη του 2020. Μάλιστα ανέλπιστα στο Σακχίρ πήρε μαζί τους την πρώτη νίκη της καριέρας του.

    Με μπέρτα τη Μεξικάνικη σημαία ως άλλος Superman ο Σέρτζιο Πέρεζ βουτά με στυλ στην πισίνα του Energy Station στο Μονακό μετά τη νίκη του

    Από το 2021 αγωνίζεται με τα χρώματα της Red Bull. Προφανώς έχει την εμπειρία, την ταχύτητα και τη σταθερότητα που χρειάζονται οι Ταύροι ώστε να μαζεύει σημαντικούς βαθμούς για την ομάδα και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Θυμίζουμε πως η Red Bull πήρε για τελευταία φορά τον τίτλο στο κατασκευαστών πίσω στο 2013. Φέτος μετά από 7 αγώνες προηγείται στη βαθμολογία με 36 βαθμούς έναντι της Ferrari. Προφανώς σ’ αυτό έχει συντελέσει και ο Πέρεζ ο οποίος σε 7 αγώνες έχει πάρει 110 βαθμούς, μόλις 15 λιγότερους από τον teammate του και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν.

    Ο Πέρεζ μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε: «Μετά το όνειρο κάθε οδηγού, τη νίκη στο Μονακό ακολουθεί η επέκταση της συμφωνίας μου με την ομάδα ως και το 2024. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Νιώθω σα στο σπίτι μου εδώ. Δουλεύουμε καλά, έχω σωστή σχέση με το Μαξ και αυτό μας βοηθά».

    Επόμενος αγώνας στο Μπακού 12/6 εκεί που πέρυσι ο Πέρεζ πήρε την 1η του νίκη για λογαριασμό της Red Bull.    

    Διαβάστε επίσης:

    Δια χειρός Λιώκη

    Σόι πάει το βασίλειο!

    Απογοητευμένος ο Λεκλέρκ!



    ΣΧΟΛΙΑ