• AUTO

    Μιλώντας για Cooper με τον Charlie…


    Απόγονος της διάσημης οικογένειας petrolhead και λάτρης του ποδηλάτου ο εγγονός του Cooper ζει, μιλώντας για την οικογένειά του.

    Ο Charlie είναι εγγονός του John Cooper, ιδρυτής της Cooper Car Company και ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για το Mini Cooper. Είναι γιος του John Michael Cooper, ο οποίος ίδρυσε τη μάρκα John Cooper Works.  Ο Charlie ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας για τον πατέρα του στην John Cooper Works πριν ακολουθήσει μία καριέρα στο μάρκετινγκ. Είναι τώρα επιχειρηματίας, έχοντας αποχωρήσει με επιτυχία από μία start-up, ενώ πιο πρόσφατα ίδρυσε την Cooper Bike Company, που κατασκευάζει ποδήλατα και e-bikes πόλης. Παράλληλα με το πάθος του για την αστική κινητικότητα, ο Charlie αγαπά το μηχανοκίνητο αθλητισμό και συμμετέχει σε projects που βελτιώνουν τη βιωσιμότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Mini E Pacesetter, το Safety Car της Formula E για τη σεζόν του 2021. Ο Charlie είναι πρεσβευτής της Mini από το 2017 και συμμετέχει τακτικά σε ιστορικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως το Mini Challenge.

    Ήρθε στη χώρα μας με την ευκαιρία του Mini Festival προσκεκλημένος της Mini Hellas. Το φεστιβάλ διοργανώνεται Σάββατο 24/9 και σήμερα Κυριακή 25/9 στην Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Φαληρικός Όρμος ώρες φεστιβάλ: 09:30 – 21:00 Σάββατο 24/9 & Κυριακή 25/9) Εκεί πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μοντέλα Mini και να ακούσει γνωστούς μουσικούς παραγωγούς. Επιπλέον υπήρξαν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους καθώς και πολλές εκπλήξεις! O Charlie Cooper, είναι εγγονός του θρύλου της αυτοκίνησης John Cooper, από τον οποίο και έχει λάβει το όνομά της η εμβληματική σειρά μοντέλων υψηλών επιδόσεων MINI John Cooper Works. Ο Charlie έχει μεγαλώσει έχοντας προσλαμβάνουσες παραστάσεις από τον παππού του και τον πατέρα του.

    Μας θύμισε στη συζήτηση που είχαμε μαζί του ότι η Cooper ξεκίνησε από τη F1 όπου έχει πάρει δυο πρωταθλήματα κατασκευαστών το 1959 και το 1960. Αυτό συνέβη γιατί ο παππούς του Charlie είχε την έμπνευση να τοποθετήσει τον κινητήρα στο πίσω μέρος. Τα μονοθέσια της Cooper οδήγησαν οι Τζακ Μπράμπαμ, Μπρους ΜακΛάρεν, Στίρλινγκ Μος μεταξύ άλλων. Ο Τζακ Μπράμπαμ πήρε τα δυο από τα τρία πρωταθλήματά του αυτές τις χρονιές (1959 -1960) με την Cooper Climax. Ο Charlie μας μετέφερε επίσης το πνεύμα «John Cooper Works» σύμφωνα με το οποίο πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση στην απόδοση και στην αισθητική.

    Η οπτική του όσον αφορά στο μέλλον είναι ξεκάθαρα εξηλεκτρισμένη και ο ίδιος πιστεύει πολύ στη μικροκινητικότητα ως λύση για τις μεγαλουπόλεις. Του αρέσει η σπορ οδήγηση, περιγράφει τον εαυτό του ως «petrol head» ενώ συμμετείχε και στη σχεδίαση του ηλεκτρικού Mini που χρησιμοποιείται ως αυτοκίνητο ασφαλείας στη Formula E. Θεωρεί πως τα βιοκαύσιμα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον κόσμο και παραδέχεται πως δεν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα να κυκλοφορούμε αύριο όλοι με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τόσο όσον αφορά στην παραγωγή τους αλλά και όσον αφορά στη φόρτισή τους.

    Φεύγοντας από τη συνάντηση μαζί του σκεφτόμουν αρκετή ώρα όσα μας είπε. Κυρίως ότι μέσω των ιστοριών που μας διηγήθηκε για την οικογένειά του, πήρα μια γεύση από το πνεύμα Cooper. Ο John Cooper έφυγε από τη ζωή στα 77 του χρόνια την παραμονή Χριστουγέννων του 2000.

    Διαβάστε επίσης

    Μόνο ρεύμα!

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ