• AUTO

    Mercedes EQA: Ηλεκτρική και τετρακίνητη!

    EQA, E Drive Antriebsmodul vorne // EQA E Drive System front


    Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Mercedes αποκτά τετρακίνητες εκδόσεις, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει κανείς πως λειτουργούν αυτές.

    Τα πρώτα δείγματα γραφής από την εμπορική πορεία της EQA, του μικρού ηλεκτρικού SUV της Mercedes είναι εξαιρετικά: Ήδη έχουν πουληθεί 20.000 οχήματα και οι παραγγελίες αυξάνονται συνεχώς. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε δυο νέες εκδόσεις: EQA 300 4MATIC απόδοσης 230PS/168kW με αυτονομία  400km (WLTP), EQA 350 4MATIC απόδοσης 292PS/215 kW με 400km (WLTP).

    E Drive (Elektroantriebsstrang/4MATIC), EQA 250

    H τετρακίνηση επιτυγχάνεται με δυο ηλεκτροκινητήρες έναν σε κάθε άξονα. Σύμφωνα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου σε κανονικές συνθήκες μεγιστοποιείται η χρήση του ηλεκτροκινητήρα που εδράζεται στον πίσω άξονα. Το σύστημα 100 φορές το δευτερόλεπτο, διαβάζει την ταχύτητα περιστροφής των τροχών και αν χρειαστεί ενεργοποιεί και τον εμπρός ηλεκτροκινητήρα.  Ανάμεσα στους δυο κινητήριους άξονες βρίσκεται η μπαταρία χωρητικότητας 66,5 kWh. Η φόρτισή της μπορεί να γίνει εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC).  Στην περίπτωση της φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, ο χρόνος φόρτισης σε ένα wallbox ή σταθμό φόρτισης είναι περίπου 6 ώρες Με συνεχές ρεύμα σε σταθμό ταχείας φόρτισης (50kwh), η μπαταρία πάει σε στα 30 λεπτά περίπου στο 80%. Αξίζει να τονιστεί πως η τελική ταχύτητα όλων των εκδόσεων της Mercedes EQA είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160km/h για λόγους κατανάλωσης και οδικής ασφάλειας.

    Mercedes-EQ, EQA, AMG Line, mountaingrau magno, Studioaufnahme; EQA 250 (Stromverbrauch kombiniert: 15,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km);Stromverbrauch kombiniert: 15,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km*
    Mercedes-EQ, EQA, AMG Line, mountain grey magno, studio shot; EQA 250 (combined electrical consumption: 15.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km);Combined electrical consumption: 15.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km*

    Ο ιδιαίτερα πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός των EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους προβολείς LED High Performance με το σύστημα προσαρμογής ακτίνας προβολέων Adaptive Highbeam Assist, πορτ μπαγκάζ με σύστημα EASY-PACK, με ηλεκτρικό άνοιγμα και κλείσιμο, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ατμοσφαιρικό φωτισμό με 64 αποχρώσεις, καθίσματα με ρυθμιζόμενη πλευρική υποστήριξη τεσσάρων σημείων, κάμερα οπισθοπορείας για ακόμη καλύτερη ορατότητα και άνεση κατά τους ελιγμούς, το διζωνικό, αυτόματο κλιματισμό THERMOTRONIC και ένα πολυλειτουργικό, σπορ δερμάτινο τιμόνι. Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και διαισθητικό χειρισμό, όπως και το σύστημα πλοήγηης με σύστημα «ηλεκτρικής νοημοσύνης».

    Βασικός εξοπλισμός των EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC για την Ελλάδα

    -Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών

    -Προβολείς LED High Performance

    -Επένδυση με συνθετικό δέρμα / ύφασμα

    -Πακέτο άνεσης καθισμάτων με υποστήριξη μέσης 4 σημείων

    -MBUX multimedia σύστημα με 2 οθόνες 7.25 ιντσών

    -Ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων

    -Κάμερα οπισθοπορείας

    -Διζωνικός, αυτόματος κλιματισμός THERMOTRONIC

    -Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών

    -Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

    -Ενεργή υποβοήθηση πέδησης

    -Πακέτο φωτισμού και ορατότητας

    -Ράγες οροφής αλουμινίου

    -Καλώδιο φόρτισης 11kW για wallbox

    -Καλώδιο φόρτισης για οικιακή πρίζα (σούκο)

    Η τιμή για τη νέα EQA 300 4MATIC είναι €57.100 ενώ για την EQA 350 4MATIC €59.900. Η EQA 300 4MATIC, στην ελληνική αγορά, θα προσφέρεται και σε  μια ειδική έκδοση λανσαρίσματος με εξοπλισμό AMG. Με το πρόγραμμα «ΚINΟΥMΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ», η ειδική έκδοση λανσαρίσματος ΕQA θα προσφέρεται σε τιμή €55.890.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πριν το ταξίδι…

    Mazda CX30: Έχει τον τρόπο του!

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ