• AUTO

    Lamborghini Huracan και Ferrari Portofino Μ προκάλεσαν το τραγικό δυστύχημα με τους δύο νεκρούς [εικόνες]

    • Contributor
    H στιγμή του δυστυχήματος

    H στιγμή του δυστυχήματος


    Περιεχόμενα

    Ένα από τα ταχύτερα, αλλά και πιο ακριβά super cars στον κόσμο είναι η Lamborghini Huracan, η οποία προκάλεσε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία.

    Ομοίως και η Ferrari, η οποία πήρε φωτιά μετά τη σύγκρουση, είναι από τα ακριβότερα Ι.Χ.

    Από το τροχαίο σκοτώθηκαν οι δύο επιβαίνοντες στη Ferrari που ενεπλάκη στο δυστύχημα.

    Συγκεκριμένα, ο Ινδός μεγιστάνας Βίκας Ομπερόι, ο οποίος οδηγούσε τη Lamborghini, δεν πρόσεξε τη Ferrari που έκανε προσπέραση σε ένα τροχόσπιτο, έπεσε πάνω της στη συνέχεια παρέσυραν το τροχόσπιτο με αποτέλεσμα την τραγική εξέλιξη των δύο επιβατών της Ferrari.

    Τα super cars που προκάλεσαν το δυστύχημα δεν άνηκαν στους οδηγούς, αλλά είχαν ενοικιαστεί από εταιρεία που κάνει περιηγήσεις σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.

    Οι οδηγοί συμμετείχαν στην περιοδεία «Sardinia Supercar Experience», ενώ οι επιβάτες της Ferrari που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο 67χρονος Markus Krautli και η 63χρονη σύζυγός του, Melissa Krautli.

    Ας δούμε, όμως, ορισμένα στοιχεία για τα αυτοκίνητα αυτά. Σύμφωνα με το site, motor1.com τα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα είναι μια Lamborghini Huracan και μια Ferrari Portofino M.

    Η Lamborghini

    Η Lamborghini Huracan μπήκε στην παραγωγή το 2014 και προκάλεσε ενθουσιασμό στους λάτρεις των super cars. Διαδέχθηκε την Galliardo ενώ η τελευταία έκδοση, προτού η φίρμα περάσει στα ηλεκτρικά Ι.Χ. είναι η Sterrato.

    Η Lamborghini Tecnica, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες της κατηγορίας, διαθέτει πολλά τμήματα από ανθρακονήματα, έχει κινητήρα 5.2 V10 και τροφοδοτεί με 640 PS τους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων

    Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h και το 0-100 km/h έρχεται σε 3,2’’.

    Η τιμή της στην Ελλάδα μπορεί να φτάνει τα 500 χιλιάδες ευρώ.

    H Ferrari

    Μια εντυπωσιακή Ferrari Portofino Μ οδηγούσαν οι δύο άτυχοι Ελβετοί που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

    Ένα αυτοκίνητο εξαιρετικά γρήγορο καθώς διαθέτει V8 κινητήρα, αποδίδει πάνω από 704 ίππους και 3.855 κ.ε. και το όχημα κάνει τα 0-100 km/h μέσα σε 3,15 δευτερόλεπτα, και τα 200 km/h σε 9,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h.

    Να σημειωθεί ότι υπάρχει και μια ακόμη Ferrari, η SF 90 η οποία είναι σε διάταξη “V” διπλοτούρμπινο βενζινοκινητήρα των 800 PS, με την αρωγή δύο ηλεκτρικών μοτέρ που διαμορφώνουν τη συνδυαστική απόδοση στους 1.000 ίππους και τα 800 Nm.

    Η κίνηση φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που συνδράμει στην ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ., όταν τα 0-200 έρχονται σε 6,7 δλ.

    Για την Ferrari Portofino Μ οι τιμές ξεκινούν από 200 χιλιάδες ευρώ και πάνω ενώ για την ειδική περίπτωση της SF 90 το κόστος εκτοξεύεται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Κρίτων Λεντούδης: Το πάθος για τα πολυτελή αυτοκίνητα, ο γάμος και τα μεγάλα deals στη ναυτιλία

    Porsche Carrera Panamericana!

    Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ

    ──────────────────                           

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ