• Ναυτιλία

    Κρίτων Λεντούδης: Το πάθος για τα πολυτελή αυτοκίνητα, ο γάμος και τα μεγάλα deals στη ναυτιλία

    • NewsRoom
    Ο εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης, ιδιοκτήτης της Evalend Shipping

    Ο εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης, Ιδιοκτήτης της Evalend Shipping


    Το όνομα του Κρίτωνα Λεντούδη φιγουράρει φέτος στα εγχώρια και διεθνή ναυτιλιακά Μέσα λόγω της έντονης δραστηριότητας του στις παραγγελίες νέων πλοίων, αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων.

    Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, ένα bulker της ναυτιλιακής του, Evalend Shipping, είναι το πρώτο ελληνικό πλοίο που θα χρησιμοποιήσει τον νέο ναυτιλιακό διάδρομο της Ουκρανίας για την εξαγωγή σιτηρών.

    Πέρα από τις δραστηριότητες του στη ναυτιλία, όταν ο εφοπλιστής δεν κλείνει συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων με τα ναυπηγεία για την επέκταση του στόλου του, ασχολείται με την εντυπωσιακή -σε διεθνές επίπεδο- συλλογή σπάνιων πολυτελών αυτοκινήτων που διαθέτει.

    Και δεν αρκείται μόνο στη συλλογή των σπορ οχημάτων, αλλά ως λάτρης της ταχύτητας και εξαιρετικός οδηγός -σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν- λαμβάνει μέρος και σε αγώνες στο εξωτερικό.

    Κρίτων Λεντούδης
    Κρίτων Λεντούδης

    Παράλληλα, ο 60χρονος εφοπλιστής με την αθλητική κορμοστασιά και το νεανικό look υπήρξε επί σειρά ετών λάτρης του ωραίου φύλου, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην σύζυγο του, την καλλονή Τερέζα Μιχαλοπούλου, με την οποία συχνάζει σε γνωστά αθηναϊκά στέκια, όπως το Balthazar και ταξιδεύει σε κοσμικούς προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος.

    McLaren, Ferrari, Lamborghini

    Το πάθος του Κρίτωνα Λεντούδη για τα πολυτελή αυτοκίνητα ξεκίνησε στην εφηβική του ηλικία.

    Φημολογείται ότι στο τεράστιο γκαράζ που διαθέτει στην έπαυλη του στα Βόρεια Προάστια φιλοξενεί περίπου 50 αυτοκίνητα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

    Μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή του μία  McLaren Senna ενός εκατομμυρίου ευρώ -έχουν κατασκευαστεί 500 παγκοσμίως- και μια Bugatti Veyron αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, το πιο γρήγορο εμπορικό αυτοκίνητο στον κόσμο με τελική ταχύτητα 400 χιλιόμετρα την ώρα.

    Ιδιαίτερης αξίας είναι και μια μαύρη Mercedes 300D με την οποία κυκλοφορούσε ο Πάπας Παύλος ΣΤ’, καθώς και μία Ferrari F-40 η οποία λέγεται ότι είχε κατασκευαστεί ειδικά για τον υιό Αννιέλι και είναι η μοναδική στον κόσμο χωρίς συμπλέκτη, με την τιμή της να εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

    Στη συλλογή του περιλαμβάνονται ακόμη 10 Lamborghini, καθώς και διάφορα μοντέλα Porsche, BMW και Mercedes.

    Ο γάμος

    Στο τέλος του 2021 ο περιζήτητος εργένης Κρίτων Λεντούδης αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα για τα μάτια της πανέμορφης Τερέζας Μιχαλοπούλου.

    Μετά από δύο χρόνια σχέσης, την οποία κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο ισχυρός εφοπλιστής και η σύντροφος του, κόρη γνωστού επιχειρηματία από τον χώρο του επίπλου, επισφράγισαν την σχέση τους εξίσου αθόρυβα, αιφνιδιάζοντας γνωστούς και φίλους.

    Παντρεύτηκαν στο Δημαρχείο της Αθήνας έχοντας δίπλα τους τις οικογένειες του, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου ακολούθησε γαμήλιο τραπέζι σε ιστορικό ξενοδοχείο του κέντρου.

    Ο Κρίτων Λεντούδης είναι πατέρας δύο παιδιών που απέκτησε από την προηγούμενη σχέση του με την Μαρίνα Παπαδόγιαννη, ενώ η σύζυγος του έχει τρία παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της.

    Ενδεικτικό του χαμηλού προφίλ που διατηρεί το ζευγάρι είναι ότι δεν υπάρχουν κοινές φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο, ενώ δεν έχουν κάνει επίσημες εμφανίσεις ούτε σε ναυτιλιακές εκδηλώσεις.

    Τα καλοκαίρι προτιμούν να ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα με το πολυτελές γιοτ του εφοπλιστή, παρέα με τα παιδιά τους.

    Η οικογένεια Λεντούδη στη ναυτιλία

    Η οικογένειας Λεντούδη άρχισε να δραστηριοποιείται στη ναυτιλία το 1965, όταν τα αδέλφια Γεώργιος και Ευάγγελος Λεντούδης αποφάσισαν να επενδύσουν στη θάλασσα ιδρύοντας την ναυτιλιακή εταιρεία Leduma Compania Maritima, η οποία διαχειρίζονταν πλοία γενικού φορτίου.

    Την επόμενη δεκαετία αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

    Ο Γεώργιος Λεντούδης δημιούργησε την ναυτιλιακή εταιρεία Glentmar Compania Maritima, που αργότερα ανέλαβε ο γιος του, Κώστας.

    Ο Ευάγγελος Λεντούδης, ίδρυσε την Evalend Shipping το 1972. Μετά τον θάνατο του, το 1984, τα ηνία της ναυτιλιακής ανέλαβε ο Κρίτων.

    Μέχρι τις αρχές της δεκαετία του 2000 η ναυτιλιακή έδωσε βάρος στην διαχείριση πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, ενώ από το 2005 και μετά επένδυσε στα πετρελαιοφόρα.

    Σήμερα, μετά από 50 χρόνια επιτυχημένης πορεία στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, η Evalend Shipping διαθέτει στόλο με πάνω από 50 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 4,4 εκατ. dwt.

    Φέτος ο Κρίτων Λεντούδης, τιμήθηκε με το Βραβείο Ευκράντη 2022 για την Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας.

    O Kρίτων Λεντούδης (αριστερά) παραλαμβάνει το Βραβείο Ευκράντη 2022 για την Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας
    O Kρίτων Λεντούδης (αριστερά) παραλαμβάνει το Βραβείο Ευκράντη 2022 για την Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας

    Η Evalend Shipping Co. βραβεύτηκε για την προτίμηση και την έμπρακτη υποστήριξη ελληνικών εταιρειών κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού.

    Η κριτική επιτροπή των βραβείων, αποτελούμενη από τα μέλη της HEMEXPO, αναγνώρισε τη διαχρονική εμπιστοσύνη που επιδεικνύει η εταιρεία στο ελληνικό ναυτιλιακό cluster και στις κατασκευάστριες εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού της χώρας μας.

    Πρόκειται για τα βραβεία που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κρίτων Λεντούδης: Πλοίο της Evalend Shipping είναι το πρώτο ελληνικό που χρησιμοποιεί το νέο ναυτιλιακό διάδρομο της Ουκρανίας

    Οι προσωπικότητες της ναυτιλίας που τιμήθηκαν με τα Βραβεία Ευκράντη

    Εμανουέλε Γκριμάλντι: Η ναυτιλία βρίσκεται στα χέρια ισχυρών οικογενειών και εφοπλιστών

    ──────────────────

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ