• AUTO

    Ηγουμενίδης είμαι όπως θέλω προσπερνάω!

    Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Κρήτης, Νίκος Ηγουμενίδης

    Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Κρήτης, Νίκος Ηγουμενίδης


    Βουλευτής προσπερνούσε αντικανονικά στον ΒΟΑΚ όπως διαπιστώθηκε σε τροχονομικό έλεγχο.

    Όπως ίσως γνωρίζετε η Κρήτη θρηνεί φέτος (έως σήμερα) 37 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα. Το πρόβλημα είναι δυσανάλογα μεγάλο με τον πληθυσμό του νησιού και γίνονται προσπάθειες για να αμβλυνθεί μέσω αστυνόμευσης, εκπαίδευσης και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

    Μάλιστα πρόσφατα στο πλαίσιο του EKO Acropolis Rally διοργανώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και ειδικότητα στο Karteros Beach Sports Center τετραήμερο εκδηλώσεων για την Οδική Ασφάλεια και ειδική συζήτηση με θέμα: «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση», παρουσία πλήθος κόσμου και όλων των τοπικών φορέων.

    Είναι ξεκάθαρο πως τα λάθη των Κρητικών δε διαφέρουν απ’ αυτά των υπολοίπων οδηγών ανά τον κόσμο: Ακατάλληλη ταχύτητα, οδήγηση υπό τη επήρεια αλκοόλ/ουσιών, μη χρήση κράνους, ζώνης, απόσπαση προσοχής.

    Προχτές το μεσημέρι (20/8/22) ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Κρήτης, Νίκος Ηγουμενίδης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, δέχτηκε τροχονομικό έλεγχο διότι προσπερνούσε αντικανονικά παραβιάζοντας την διπλή διαχωριστική γραμμή (κίνηση στο αντίθετο ρεύμα) επί του ΒΟΑΚ στο 18.5 χλμ. Ε.Ο. Χανίων Ρεθύμνου (περιοχή Κοιλιάρη). Οι προσπεράσεις ήταν απανωτές σε σημείο που απαγορεύεται και έβαζε σε κίνδυνο τους άλλους χρήστες της οδού.

    Όπως μάλιστα προκύπτει από την απάντηση του εν λόγω βουλευτή το όχημα με το οποίο προέβη στους επικίνδυνους ελιγμούς κατ’ επανάληψη, δεν του ανήκε (BMW X1). Ανήκει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και του έχει παραχωρηθεί στο πλαίσιο της εκτέλεσης των βουλευτικών του καθηκόντων όπως και σε όλους τους ομόλογούς του. Κοντολογίς ο κ. Ηγουμενίδης όχι μόνο παρανομούσε αλλά το έκανε χρησιμοποιώντας κρατικό αυτοκίνητο.

    Στη δημόσια απάντησή του ουδόλως αναφέρεται στις τροχονομικές παραβάσεις στις οποίες υπέπεσε. Αναφέρεται όμως εκτενώς στους αστυνομικούς και στην αριστεροσύνη του, θέματα πολιτικής φύσεως που δεν άπτονται αυτού του κειμένου.

    Εδώ θέμα μας διαχρονικά είναι η Οδική Ασφάλεια. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν είναι ανάλογο το πρόστιμο των 205 ευρώ που προφανώς θα πληρωθεί από τη βουλευτική αποζημίωση για την σωρεία παραβάσεων στις οποίες υπέπεσε ο κ Ηγουμενίδης προσπερνώντας με τη βουλευτική BMW X1.

    Εκτιμώ πως δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε τέτοια οδηγική συμπεριφορά ο κ. Ηγουμενίδης. Αυτό υποδεικνύει η εμπειρία μου σ’ αυτά τα θέματα, μακάρι να κάνω λάθος.

    Είναι άλλωστε πολύ πρόσφατη η ομολογία εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του επίσης βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη για τις πρακτικές που ακολουθούσε ώστε να αντιμετωπίζει τις τροχονομικές κλήσεις. Δεν είναι κομματικό το θέμα, φοβάμαι ότι στα περισσότερα κόμματα υπάρχουν βουλευτές με νοοτροπία Ηγουμενίδη: Γκαζώνω και ότι γίνει!

    Κατά την άποψή μου εγείρονται τρία σοβαρά ερωτήματα. Το πρώτο προς τον  κ. Ηγουμενίδη, αντιλαμβάνεται άραγε το κακό που προκαλεί στο κοινωνικό σύνολο και δη στην Κρήτη, η διάδοση τέτοιων παραδειγμάτων;

    Το δεύτερο προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα αφορά στην πιθανότητα παρότρυνσης προς τον κ. Ηγουμενίδη να διοργανώσει ημερίδες Οδικής Ασφάλειας στην Κρήτη και ειδικότερα στο νομό Ηρακλείου ώστε να διαδώσει μήνυμα καλής πρακτικής αντισταθμίζοντας το κακό που προκάλεσε στο κοινωνικό σύνολο με το παράδειγμά του. Αν το πράξει προσφέρω εθελοντικά τη βοήθειά μου.

    Το τρίτο και πιο καίριο ερώτημα αφορά στους 16.118 ψηφοφόρους που επέλεξαν με την ψήφο τους το Μάιο του 2019 τον κ. Ηγουμενίδη για να τους εκπροσωπήσει στην Ελληνική Βουλή. Πως αξιολογούν αυτές τις ενέργειες, θεωρούν ότι τους εκπροσωπεί με το δέοντα τρόπο;

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΚΟ Acropolis Rally Road Safety Truck: Επέστρεψε από την Κρήτη!

    Fiat X1/9: Λαϊκό υπεραυτοκίνητο!



    ΣΧΟΛΙΑ