• AUTO

    Η μάνα μου δεν έχει δίπλωμα, ούτε «φορτώνεται» παραβάσεις!

    Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Δεν πίστευα στα αυτιά μου ακούγοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, να ομολογεί ανοίκειες πρακτικές στη Βουλή.

    Η Ελλάδα έχει εκατοντάδες νεκρούς από τροχαία (709 το 2018, 701 το 2019), βαριά τραυματίες (701 το 2018, 642 το 2019) και τραυματίες (12.073 το 2018, 12.026 το 2019) και έχει και ένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Χρήστο Γιαννούλη που εντός Κοινοβουλίου είπε το εξής: «Η μητέρα μου είναι κάτοχος διπλώματος. Δεν έχει οδηγήσει ποτέ. Το δίπλωμά της είχε βγει για να της φορτώνουμε τους πόντους από τις παραβάσεις στο point system».

    Εδώ μπορείτε να τον ακούσετε.

    Ο κ. Γιαννούλης έχει οριστεί από το ΣΥΡΙΖΑ μέλος της Μόνιμης Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια στη Βουλή, ώστε να προάγει σχετικά το θέμα προς όφελος της κοινωνίας. 

    Αγαπητέ κ. Γιαννούλη, ανήκω στην γενιά που διάβαζε 4ΤΡΟΧΟΥΣ, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση που έκανε ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας.

    Δεν διάβαζα Λένιν και Μαρξ, δεν υπήρχαν τέτοια βιβλία στο πατρικό μας.

    Θυμάμαι κάτω από το εικονοστάσι του παππού, την Αγία Γραφή, αυτό ήταν το πρώτο βιβλίο που άνοιξα, ‘το καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση’ ήταν από τα πρώτα μαθήματα.

    Η μάνα μου δε χρειάστηκε ποτέ να συγκαλύψει παραβατικότητα, γιατί με τις διδαχές της, την απέκλεισε.

    Στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ διάβαζα ειδικά τις ενότητες που αφορούσαν στους αγώνες και στο έργο των μηχανικών που καινοτομούσαν, δημιουργούσαν πιο ασφαλή συστήματα, προασπίζοντας στην πράξη το υπέρτατο αγαθό την ανθρώπινη ζωή.

    Η απορία και ο θαυμασμός με έφεραν στην πόρτα του ΕΜΠ, απ’ όπου αποφοίτησα ως Μηχανολόγος Μηχανικός, και στην πόρτα των 4ΤΡΟΧΩΝ όπου υπηρέτησα πάνω από 10 χρόνια αυτό που με εξέφραζε.

    Μέσω του ρεπορτάζ της F1 και των αυτοκινήτων ταξίδεψα σ’ όλο τον κόσμο, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με όσους σχεδιάζουν πιο ασφαλή αυτοκίνητα, να μάθω πολλά πράγματα γύρω από την οδική ασφάλεια.

    Τα τελευταία 20 χρόνια άοκνα και ανιδιοτελώς έχω επιδοθεί σε μια προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση αυτή στους συμπατριώτες μας: «Έστω κι ένας να ακούσει, έστω κι ένας να γλυτώσει».

    Είναι αλήθεια ότι στη Μήδεια προσπέρασα τις δηλώσεις σας στο Mega την Τετάρτη 17/2 σε έκτακτη εκπομπή, όπου είπατε πως τη Δευτέρα 15/2 κάνατε 285min για να διασχίσετε 503km από τη Θεσσαλονίκη ως τη Βουλή: «Άστο δεν αξίζει τον κόπο» πίεσα τον εαυτό μου, παρ’ ότι θεώρησα αδιανόητο ένας βουλευτής να ομολογεί κυνικά τέτοια κατάφορη παραβίαση ορίων ταχύτητας. Έδωσα τεκμήριο αθωότητας «άνθρωπος είναι, του ξέφυγε ένα λάθος».

    Δυο φορές, όμως, δεν είναι λάθος. Είναι μια πραγματικότητα που κυνικά ομολογείτε: «Όχι μόνο παρανομώ, αλλά αποφεύγω και τις συνέπειες του νόμου, φορτώνοντας τους πόντους στο δίπλωμα της μάνας μου που δεν οδηγεί». Προφανώς με τις διδαχές της και την έμπρακτη συναίνεσή της.

    Βλέπετε, κ. Γιαννούλη, εμείς που ασχολούμαστε με την Οδική Ασφάλεια, στεκόμαστε πολύ στα θέματα παιδείας. Την κόρη μου τη διδάσκω εμπράκτως φορώντας ζώνη, σεβόμενος τα όρια ταχύτητας, τον ΚΟΚ, τους άλλους οδηγούς, δε βρίζω στο δρόμο, παραχωρώ προτεραιότητα, αμύνομαι, προβλέπω το λάθος των άλλων, κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφύγω το κακό που προκαλούν άνθρωποι με την νοοτροπία σας. 

    Στο χώρο του Κοινοβουλίου λειτουργεί με πρόεδρο τον γιατρό Χρήστο Κέλλα μια Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής. Την ίδρυσε ο αείμνηστος Άρης Σταθάκης, ήμουν παρών στη συζήτηση που γεννήθηκε η ιδέα αυτής της επιτροπής.

    Σήμερα είστε μέλος αυτής της επιτροπής εκπροσωπώντας το κόμμα σας. Αναρωτιέμαι αν σας έχουν προβληματίσει τα αίτια τροχαίων δυστυχημάτων στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Υποθέτω γνωρίζετε πως η υπερβολική ταχύτητα είναι η Νο 1 αιτία. Προσπαθώντας να την περιορίσει ο νομοθέτης εφάρμοσε το point system, που φορτώσατε στην μητέρα σας! 

    Σας προτρέπω να εξετάσετε συνολικά την οδική σας συμπεριφορά. Είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε λάθη. Διορθώνοντάς τα, θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας ότι πολύ σύντομα θα εξαφανιστούν από το δημόσιο λόγο σας, όσα σας φέρνουν σε δύσκολη θέση: “Ότι τρώει μολογάει, ο καθείς”. Οπότε θα αρχίσετε να συμβάλλετε στην προσπάθεια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, τόσο μιλώντας, όσο και οδηγώντας. Πράγμα που το έχουμε ανάγκη. 

     Σας θέτω στην κρίση των 17.626 συμπατριωτών μας από την Α’ Θεσσαλονίκης που με την ψήφο τους σας ανέδειξαν βουλευτή. Είναι στατιστικά βέβαιο πως ανάμεσά τους βρίσκονται πολλές οικογένειες με θύματα τροχαίων. Φρονώ πως θα προβληματιστούν με την επιλογή τους. 

    Διαβάστε ακόμη:

    Ντόρης Μαργέλλος: Από τα σιτάρια της Ουκρανίας στην υψηλή γαστρονομία – Μια ζωή γεμάτη επιτυχίες

    Φρενίτιδα για την συνέντευξη Χάρι και Μέγκαν στην Όπρα – «Ζαλίζει» το ποσό που πήραν



    ΣΧΟΛΙΑ