• AUTO

    Ιδού ο Ντέιβιντ Σουμάχερ!

    David Schumacher, Mercedes-AMG Junior Fahrer David Schumacher, Mercedes-AMG Junior Driver


    Γιος του Ραλφ (μοιάζει στην Κόρα), ανιψιός του Μίκαελ, ξάδερφος του Μικ, σύντροφος της Βίβιαν.

    Πιθανόν να γνωρίζετε ότι ο άτυχος Μίκαελ Σουμάχερ έχει έναν αδερφό το Ραλφ ή «Half» Σουμάχερ όπως τον έλεγαν όταν αγωνίζονταν στη F1 οι κακές γλώσσες. Ο Ραλφ δεν είχε το ταλέντο του αδερφού του, είχε και ένα άσχημο ατύχημα στην Ινδιανάπολη που επηρέασε κάπως την κινητικότητά του, δεν έκανε πάντως την μεγάλη καριέρα στη F1. Στα 11 χρόνια που συμμετείχε στη F1, πήρε 6 νίκες και ανέβηκε 27 φορές στο βάθρο. Ο Ραλφ ενόσω ήταν οδηγός F1 παντρεύτηκε την Κόρα (μοντέλο) με την οποία απέκτησε τον Ντέιβιντ. Χώρισαν το 2015 αυτό κόστισε στο Ραλφ 6 εκ. ευρώ αλλά και το σπίτι που έμενε η οικογένεια. Ο Ντέιβιντ είναι 22 ετών σήμερα είναι οδηγός στην ακαδημία της Mercedes AMG Junior και αγωνίζεται στο GT World Challenge Europe Endurance Cup. Έχει σχέση με την 23χρονη Βιβιάν Κέσελ που είναι μέλος της αγωνιστικής ακαδημίας Audi Sport. Ο Ντέιβιντ έχει επιλέξει την Αυστριακή υπηκοότητα και ζει στο Σάλτσμπουργκ. Το γραφείο Τύπου της Mercedes του απεύθυνε 3 ερωτήματα, ορίστε οι απαντήσεις:

    Ο Ντέιβιντ με τη Βίβιαν.

    Ντέιβιντ, μετά από μια έντονη σεζόν, φαίνεται να έχεις βρει τα πατήματά σου. Πιστεύεις ότι θα πετύχεις τους φετινούς στόχους;

    Είμαι ακόμα σε μια ανοδική τροχιά, αναμενόμενο. Αυτό είναι ότι συνηθίζω όλο και περισσότερο το αυτοκίνητο και την ομάδα. Επίσης, η σχέση με τη Mercedes-AMG και τη WINWARD Racing λειτουργεί τώρα πολύ καλά. Είναι αναμενόμενο μετά από μερικά χρόνια σε αγώνες μονοθεσίων, χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να συνηθίσεις ένα αυτοκίνητο GT3. Οι διαφορές είναι πραγματικά πολύ μεγάλες. Κατά συνέπεια, υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης. Αλλά αργά ή γρήγορα, θα ήθελα να βρεθώ ανάμεσα στους πρωτοπόρους. Το κατάφερα στο GT World Challenge στο Nürburgring, έμεινα πολύ ικανοποιημένος με την έκτη θέση γενικής και τη νίκη στην κατηγορία μου. Στον αγώνα DTM μια εβδομάδα αργότερα, σημείωσα άλλη μια εξαιρετική επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές που πήρα την 3η θέση ήμουν ο καλύτερος της ομάδας Mercedes-AMG. Δυστυχώς, πήραμε κακές αποφάσεις στον αγώνα, διαφορετικά μπορεί να είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα και εκεί. Για το υπόλοιπο της σεζόν, έχω βάλει στόχο να τερματίζω σταθερά στη δεκάδα, να τα πάω καλά στις κατατακτήριες και να κινούμαι στο ίδιο επίπεδο με τον άλλο οδηγό της ομάδας τον Λούκας Άουρ (ανιψιός του Γκέρχαρντ Μπέργκερ).

    Ο Ραλφ Σουμάχερ με το γιο του Ντέιβιντ.

    Στο DTM, κάθε μία από τις τρεις ομάδες Mercedes-AMG αποτελείται από έναν έμπειρο οδηγό και έναν ταλαντούχο οδηγό. Με ποιους τρόπους επωφελείσαι από την εμπειρία του Λούκας;

    Έχω έναν υπέροχο συμπαίκτη στο πλευρό μου. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους, καλύτερους οδηγούς της Mercedes-AMG στο DTM. Αμφότεροι επωφελούμαστε από τα δεδομένα που συλλέγει ο άλλος, επειδή τα δύο πληρώματα συνεργάζονται στενά. Αυτός είναι πιο γρήγορος σε κάποιες στροφές και εγώ σε άλλες. Αλλά η εμπειρία του από τους 130 αγώνες DTM με βοηθάει πάρα πολύ. Οπότε είναι τεράστιο όφελος για μένα να βρίσκομαι δίπλα του.

    Είστε οδηγός Junior από το 2022. Σε ποιο βαθμό η υποστήριξη της Mercedes-AMG σε βοήθησε να εδραιωθείς στο GT3;

    Η υποστήριξη που λαμβάνω από τη Mercedes-AMG έχει πολλές διαφορετικές μορφές και με βοηθάει πολύ. Έτσι ήταν από την αρχή. Το γεγονός ότι η μάρκα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της μίας ομάδας μου δίνει την ευκαιρία να συγκριθώ με κορυφαίους οδηγούς που έχουν χρόνια εμπειρίας στο GT και γνωρίζουν τη Mercedes-AMG GT3 από μέσα. Ως νέος οδηγός, έχω επίσης πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με εμένα και βρίσκω πάντα δεκτικούς ακροατές όταν ζητάω συμβουλές.

    Διαβάστε επίσης

    Οδική Ασφάλεια: Το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά…



    ΣΧΟΛΙΑ