• AUTO

    Οδική Ασφάλεια: Το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά…


    Η θερινή ραστώνη φέρνει χαλάρωση στις μετακινήσεις, με οδυνηρές συνέπειες.

    Διάβαζα το ενημερωτικό της Τροχαίας για την προηγούμενη βδομάδα: 105.644  έλεγχοι όπου βεβαιώθηκαν 24.062 παραβάσεις από 6 έως 12 Αυγούστου 2023. Δηλαδή ένας στους πέντε παρανομεί: 68% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Προφανώς δεν με εξέπληξε ότι οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε Κρήτη (2.994) και Ν. Αιγαίο (2.936). Επιπλέον, σε στοχευμένη δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 7 έως τις  13 Αυγούστου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, βεβαιώθηκαν:

    42 για υπερβολική ταχύτητα

    23 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

    21 για μη χρήση κράνους

    16 για χρήση κινητών τηλεφώνων,

    13 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

    12 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

    12 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

    Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 8 ζεύγη πινακίδων, 22 άδειες κυκλοφορίας, 33 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν 8 οχήματα.  Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

    Όλοι μας αυτές τις μέρες γινόμαστε κοινωνοί εικόνων καλοκαιρινής ελαφρότητας: Ποδήλατα, μηχανάκια, πατίνια, χωρίς κράνος, φώτα, προστατευτικά. Αγροτικά με δεκάδες επιβαίνοντες, αυτοκίνητα υπερφορτωμένα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ακατάλληλη ταχύτητα, ελλιπή συντήρηση. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο να πας για μπάνιο με τη μηχανή φορώντας προστατευτικά, αλλά από κει ως το να φοράς μόνο μαγιό και στριγκοπαντοφλάκι, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Δεν είδα ούτε έναν να φορά κράνος σε παραθαλάσσιο μέρος. Αντιθέτως είδα παιδιά σε καρότσες, οδηγούς και επιβαίνοντες χωρίς ζώνη, λάθος φορτίο στα αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα να κυκλοφορούν εντός οικισμού χωρίς κατάλληλη σήμανση και άλλα πολλά. Δεν χρειάζεται να απορούμε γιατί αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, τα πράγματα είναι απλά, όσο δεν συμμορφωνόμαστε με τον ΚΟΚ, τόσο τα πράγματα θα βαίνουν επί το χείρον.

    Διαβάστε επίσης

    Βουτιά στην Αλύπα!



    ΣΧΟΛΙΑ