• FORMULA 1 - AUSTRIA 2023

    Από το Μονακό ως την Αυστρία: 800 φορές!


    Ο Λεκλέρκ έγραψε ιστορία ανεβαίνοντας στο βάθρο χτες στο Αυστριακό GP. Ήταν το 800στο για την Ferrari.

    Ήταν στις 21 Μαΐου του 1950 στο πρώτο GP Μονακό όπως μετρά η σύγχρονη ιστορία της F1 όταν ο Αλμπέρτο Ασκάρι τερμάτισε στην 2η θέση του GP με τη Ferrari και ανέβηκε στο βάθρο. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν 73 χρόνια και η Scuderia Ferrari αγωνίζεται ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της F1. Όπως είναι φυσιολογικό έχει περάσει καλές και κακές εποχές. Το πρώτο πρωτάθλημα κατασκευαστών το πήρε το 1961, το τελευταίο έως σήμερα το 2008. Το πρώτο πρωτάθλημα οδηγών το πήρε το 1952 με τον Ασκάρι, το τελευταίο το 2007 με το Ράικονεν. Από τότε έως σήμερα με σκαμπανεβάσματα βρίσκεται στις πιο πίσω θέσεις, δεν πρωταγωνιστεί.

    O Αλμπέρτο Ασκάρι στο Μονακό το 1950 στο δρόμο για την 2η θέση και το πρώτο βάθρο της Ferrari

    Τα κόκκινα μονοθέσια έχουν τρέξει σε 1063 αγώνες οπότε το ποσοστό παρουσίας στο βάθρο είναι στο 75%. Νικητές και πρωταθλητές με τη Ferrari έχουν αναδειχτεί οι Ασκάρι, Φάντζιο, Χόθορν, Χιλ, Σέρτις, Λάουντα, Σέκτερ, Σουμάχερ και Ράικονεν. Ο οδηγός που είχε την τιμή να ανέβει στο βάθρο για 800στη φορά ήταν ο Λεκλέρκ χτες. Ο Μονεγάσκος έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να φέρει την SF23 στη δεύτερη θέση. Είχε πάρει αυτή τη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές και κρατήθηκε εκεί στον αγώνα. Παρότι κάποια στιγμή λόγω της στρατηγικής βρέθηκε μπροστά ήταν σαφές ότι δεν μπορούσε ν’ αντιδράσει στην ταχύτητα του Φερστάπεν.

    Επιπλέον ο Σάινθ γκρίνιαζε για τη στρατηγική της ομάδας, ζητούσε να κάνει στην άκρη ο Λεκλέρκ καθώς θεωρούσε ότι ήταν πιο γρήγορος, υπερέβη τα όρια της πίστας και έχασε την 3η θέση από τον Πέρεζ λόγω της ποινής των 5 sec. Περισσότερες ποινές μετά το τέλος του αγώνα τον έριξαν στην 6η θέση. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό παρότι έχουν γίνει σαφή βήματα βελτίωσης στην ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου. Σίγουρα η Ferrari θα ήθελε το βάθρο Νο 800 να ήταν διπλό και νικητήριο. Προφανώς οι αριθμοί δεν έχουν μεγάλη σημασία. Αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή: Η Scuderia πλησιάζει στο αρνητικό ρεκόρ των 16 ετών χωρίς τίτλο. Θα μπορέσουν να ανατρέψουν την κατάσταση;

    Διαβάστε επίσης

    F1 Αυστρία: Ο Σάινθ πήρε ποινή, πέφτει 6ος!

    Όλα στο πορτοκαλί!

    F1 Αυστρία: Τα πήρε όλα ο Φερστάπεν!



    ΣΧΟΛΙΑ