• AUTO

    F1 Βέλγιο: Νέα, εντάσεις και βροχή!

    Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing drives his RB16B during practice for the Belgian Formula One Grand Prix at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2021 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photograph by Vladimir Rys) // SI202108270408 // Usage for editorial use only //


    Η χθεσινή μέρα ήταν γεμάτη στα πάντοκ του Σπα.

    Ο Φερστάπεν με 1:44.472 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο αλλά σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου βρίσκονταν κοντά του οι Μπότας, Χάμιλτον. O Ολλανδός έχασε τον έλεγχο της Red Bull λίγο πριν το τέλος χτυπώντας στα προστατευτικά στη Μαλμεντί αυτό πρόσθεσε δουλειά στους μηχανικούς του. Νωρίτερα είχε χτυπήσει στο ίδιο σημείο και ο Λεκλέρκ τη Ferrari. Αυτό το χτύπημα ήταν πιο σοβαρό στην Ιταλική ομάδα αναγκάστηκαν ν’ αλλάξουν σασί στο Μονεγάσκο οδηγό.

    Ο Φερστάπεν βγήκε χτες και χτύπησε τη Red Bull στο φινάλε των ελεύθερων δοκιμών.

    Τόσο ο Φερστάπεν όσο και ο Πέρεζ χρησιμοποιούν αυτό το Σαββατοκύριακο την 3η και τελευταία υβριδική μηχανή που δικαιούνται φέτος. Οι δυο προηγούμενες έβγαλαν 11 αγώνες, προφανώς θα πάρουν τουλάχιστον ένα πέναλτι στη Red Bull φέτος με τις μηχανές της Honda.

    Ο Σέρτζιο Πέρεζ έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, καθώς ανανεώθηκε το συμβόλαιό του με την ομάδα για το 2022. O Μεξικάνος οδηγός έχει κερδίσει έναν από τους έντεκα αγώνες που έτρεξε μέχρι τώρα με τα χρώματα της Red Bull, αυτόν στο Μπακού. Βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 104 βαθμούς, 83 λιγότερους από τον Φερστάπεν.

    Ο Χάμιλτον δεν ήταν ικανοποιημένος χτες από το ζύγισμα της Mercedes: « Δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχό μου το μονοθέσιο σήμερα, έχουμε δουλειά για να βρούμε τι συμβαίνει». Ο Μπότας που ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων και μόλις 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από το Φερστάπεν στη δεύτερη ήταν πιο ευχαριστημένος. Τόνισε πως η Mercedes έχει την ταχύτητα στα τμήματα 1 και 3 της πίστας, παραδέχτηκε όμως πως στο κομμάτι με τις στροφές το 2ο υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Μεγάλος πονοκέφαλος ο καιρός καθώς αν βρέχει θες σετάρισμα με μεγαλύτερη κλίση στις αεροτομές που προσφέρει μεγαλύτερη αεροδυναμική πίεση ενώ αν είναι στεγνό θες μικρότερες κλίσεις/μικρότερες αντιστάσεις για να έχεις μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

    The helmet of Mick Schumacher, Haas F1, the design commemorating that worn by his father Michael at the time of his F1 debut at Spa in 1991

    Ο Μικ Σουμάχερ φορά αυτό το Σαββατοκύριακο ένα κράνος που έχει τα ίδια χρώματα με αυτό που φόραγε ο πατέρας του το 1992 όταν στην ίδια πίστα πήρε την πρώτη του νίκη. Ο άτυχος Μίκαελ Σουμάχερ με 6 νίκες παραμένει ακόμη και σήμερα πολυνίκης στη συγκεκριμένη διαδρομή. Από τους οδηγούς που θα πάρουν αύριο εκκίνηση οι Χάμιλτον και Ράικονεν έχουν από 4 νίκες.

    Όλο χαμόγελα ο Αλόνσο που ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιό του με την Alpine. Στη φωτογραφία είναι με τον επικεφαλής της εταιρείας Λώρεντ Ρόσι. Ο Ισπανός που πέτυχε τον 4ο καλύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές χτες τόνισε πως ανυπομονεί για τις κατατακτήριες. Αποκάλυψε πως ακόμη δεν έχει βρει το ιδανικό στήσιμο για την Alpine που είναι γρήγορη και αυτό αποτελεί καλό σημάδι. Ο καιρός είναι άστατος και οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα έχουμε βροχή σήμερα και αύριο. Υπό βροχή διεξήχθησαν και οι πρωινές ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου.

    SPA, BELGIUM – AUGUST 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2021 in Spa, Belgium. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202108270172 // Usage for editorial use only //

    Οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν σήμερα στις 16:00 (απευθείας ΕΡΤ, Cosmote). Στα πάντοκ ακούγεται πως το Ιαπωνικό GP δεν θα αντικατασταθεί, έτσι οι αγώνες θα μειωθούν στους 22. Το Κατάρ θα αντικαταστήσει το ακυρωθέν GP Αυστραλίας. Πιθανόν να έχουμε κι άλλες ακυρώσεις σε ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία.

    [pn}



    ΣΧΟΛΙΑ